用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新手媽媽 要諗讀n班啦!?
go

新手媽媽 要諗讀n班啦!? [複製鏈接]

咁多位 想問下如果仔仔2016年11月尾出世
係咪今年年尾要幫佢報n班?
九龍城區/黃大仙區 係咪唔多n班收細b?
其實無所謂做超大b定細b
但唔知超大b報k班 會唔會冇咁好?
唔該晒各位
   0    0    0    0

Chuchu816 發表於 17-8-30 19:12
咁多位 想問下如果仔仔2016年11月尾出世
係咪今年年尾要幫佢報n班?
九龍城區/黃大仙區 係咪唔多n班收細b? ...

通常d人都會選擇做超大,因為11月真係比較少有名氣的PN會收。收到要等到你11月夠兩歲,而其他讀緊嘅,好可能已經爭兩三個月三歲了。

回覆 Chuchu816 的帖子

我會照報幾間試吓先, 有得IN就當去學吓野攞個經驗同參觀吓間學校。就算最後真係唔得, 最多下年再報過做超大B。
反正報名只係幾十蚊報名費同郵費0者, 唔試吓點知得唔得呢~ (除非有D學校寫明唔收8/9月後出世的BB)

我囡都係16年12月先出世, 同人地足足差一年.... 11月面試都未夠一歲真係唔可以考啲乜, 我唸今年都係做research先...
下年係咪可以K同N一齊報呢?

blueaqua 發表於 17-9-1 14:36
回覆 Chuchu816 的帖子

我會照報幾間試吓先, 有得IN就當去學吓野攞個經驗同參觀吓間學校。就算最後真係唔 ...

同意,試下當攞經驗

回覆 jessica_tys 的帖子

係, 下年可以兩邊都試, 如果直接入到k, 就吾使浪費一年
‹ 上一主題|下一主題