用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 法文, 德文
樓主: pocoyo123
go

法文, 德文 [複製鏈接]

回覆樓主

中學可以吾讀中文,選西班牙文的有邊間?
我見幾間直資 寫明如小學修讀中文足六年,就只能讀中文。

Veron081207 發表於 18-11-13 07:08
英基?

cherrieshum 發表於 18-11-13 00:03
我指地區或國家,並非指人口,例如非洲有很多小國使用法文
講中文同英文既都係大國家

Veron081207 發表於 18-11-13 07:08
如學生曾在本地小學修讀常規中國語文課程不少於六年,則必須於中學時修讀常規中文課程,呢個係教育局指引,學校亦都只能跟足。

收 Non-Chinese Students 多既中學一般都有,叻既可以試下SPCC、DBS,無咁叻既點都有官立嘉道理讀。

王家爸爸 發表於 18-11-13 09:55
如學生曾在本地小學修讀常規中國語文課程不少於六年,則必須於中學時修讀常規中文課程,呢個係教育局指引, ...

嘉道理 係咪銅鑼灣個間? 中學係band 幾?

Veron081207 發表於 18-11-13 12:41
嘉道理 係咪銅鑼灣個間? 中學係band 幾?
中學係喺西九龍,大約B2、B3。
‹ 上一主題|下一主題