用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS vs 宣道
樓主: 2012baby
go

KTS vs 宣道   [複製鏈接]

virgokaren 發表於 17-8-30 17:06
注重校園環境,活動空間,揀KTS.
注重音樂,中意件校服靚D,揀 APS.
我覺得KTS件校服都好靚喎

Eat_Sleep_Play    發表於 17-8-31 01:26

virgokaren 發表於 17-8-30 17:06
注重校園環境,活動空間,揀KTS.
注重音樂,中意件校服靚D,揀 APS.
如果你話APS升中成績亮麗,音樂叻運動勁......我唔反對,但如果講校服,我覺得KTS件校服靚D喎

开学啦!準備好未?

Yanamami 發表於 17-8-31 08:23
开学啦!準備好未?

就算仲未準備好都唔驚,因為我地一眾新生家長深刻體會到KTS有一個非常好非常好的家長團隊,好耐心同細心。係群組遇到每個家長都就好似BK上的Yanamami,Eat_sleep_play媽咪一樣,不斷解釋與教授各種問題。所以,擁有一個非常好的家長團隊應該也是KTS吸引人的地方!

Eat_Sleep_Play 發表於 17-8-31 01:26
如果你話APS升中成績亮麗,音樂叻運動勁......我唔反對,但如果講校服,我覺得KTS件校服靚D喎
...

你中意綠色,我中意藍色,各花入各眼啦!
两個學校升band one % 差不多,除左比下校園和校服,都冇乜好比。
最緊要係讀果個佢考第幾?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

6903658 發表於 17-8-31 08:59
就算仲未準備好都唔驚,因為我地一眾新生家長深刻體會到KTS有一個非常好非常好的家長團隊,好耐心同細心。 ...
开学無幾耐就中秋晚会,係联誼好时间呢~~阿女升F2了,都打算約埋同学番去探老師同校長,然後約埋當年六年班同学饭聚,好期待呢~

virgokaren 發表於 17-8-31 09:37
你中意綠色,我中意藍色,各花入各眼啦!
两個學校升band one % 差不多,除左比下校園和校服,都冇乜好比。 ...
我都觉得有白有蓝两款校裙,好似Maryknoll有两色揀禁幾好。

6903658 發表於 17-8-31 08:59
就算仲未準備好都唔驚,因為我地一眾新生家長深刻體會到KTS有一個非常好非常好的家長團隊,好耐心同細心。 ...
祝願你小朋友在KTS渡過開心愉快的六年,好好享受

Eat_Sleep_Play 發表於 17-8-22 21:16
其實咁講,KTS的校園唔係靚,只不過係比較特別......

KTS的校園係平房式設計,全校沒有樓梯,最多只有音 ...

Exactly 是我的心聲⋯⋯未曾讀過KTS,是絕對未能領略到KTS的好和窩心。當年小兒也是在APS和KTS作出選擇.....但finally也是選了KTS.

畢業後的他們,也會惦記母校,每年學校的中秋晚會也會相約小學同學回校探望校長和老師。KTS確實是一間非常非常高水準及人性化的小學。她們除了學術上之外,對小朋友品德培養是極之重視。
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   
‹ 上一主題|下一主題