用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仲有 10 日就開學
go

仲有 10 日就開學

醒目開學勳章

大家買齊書未?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

系學校訂左,過兩日可以翻學校取

esmehouse    發表於 17-8-21 15:42

esmehouse 發表於 17-8-21 12:11
大家買齊書未?

中學嘅暑假感覺上好似放得快過小學,眨下眼就放完.

醒目開學勳章

YmOra 發表於 17-8-21 22:00
中學嘅暑假感覺上好似放得快過小學,眨下眼就放完.
都係架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

書就買左, 暑期功課仍在努力, 不過真係好多.........

esmehouse    發表於 17-8-22 21:06

vincat 發表於 17-8-22 17:02
書就買左, 暑期功課仍在努力, 不過真係好多.........

仲有6本書未有貨,唔知9月開學有齊書未?

醒目開學勳章

banhung 發表於 17-8-22 19:41
仲有6本書未有貨,唔知9月開學有齊書未?
我仲欠一本

其實自己去買同系學校訂有咩分別呢?我都無經驗,見學校有得幫手定就報嗮上去

momamy 發表於 17-8-23 09:26
其實自己去買同系學校訂有咩分別呢?我都無經驗,見學校有得幫手定就報嗮上去 ...

我們學校訂書有九折,又唔駛煩四圍找書

回覆 momamy 的帖子

自己買書可以去d多少少折既書局買, 時間自己定, 但同學校訂, 要等之餘, 如收唔齊書, 都唔可以出去買, 要繼續等........

學校訂9折,去街買可以揾到再折多少少,但係要時間揾,宜家自行買都有送貨到家。
學校訂唔駛理小左幾時有,大部份同學都學校訂,有貨就直接送去學校。唔相信自行買既有書,學交訂未有書都照教。

昨天下午回學校買完書啦,差4本,話9月1日開學就會有得派,其實系學校訂都幾方便,唔使周圍搭車穩,上次我都有去旺角提過,好多學生仔問要唔要買二手書,我上去鋪頭一問其實整潔少少的舊書都要放65折到7折,我覺得第一年就買新書啦,好意頭D。明年就等個仔自己去買二手書算啦