用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 德望中學:新丁問題
go

德望中學:新丁問題

1. 平時返學黑鞋,及運動白鞋,有無特別要求。
2. 星期六日,多吾多課外活動要返學。
3. 平常一至五返學,一般學生,多吾多留在學校。
4. 除左鋼琴,是否必要學另一樣樂器,由學生自己選擇定學校分配。
5. 是否太多數學生返彌撒。如果唔返,有無後遺証。
6. 有無特別要點,要留意,要注意。

謝謝各家長幫忙。

回覆樓主:

朋友是小學部冇去望彌撒 ,想問中學部有冇足球部?

brother4 發表於 17-8-16 20:21
朋友是小學部冇去望彌撒 ,想問中學部有冇足球部?
小学部唔係应該比街外人更清楚自己中学咩?

Yanamami 發表於 17-8-17 07:29
小学部唔係应該比街外人更清楚自己中学咩?

thx 問題己解决

brother4 發表於 17-8-17 09:17
thx 問題己解决

請問知唔知中學的 a b c d e f 班有咩分別?a班英文精英班?b班係數學精英班 ?那麼c d e f係咩班呀? 體育補底班?

KwanPark 發表於 17-8-18 10:20
請問知唔知中學的 a b c d e f 班有咩分別?a班英文精英班?b班係數學精英班 ?那麼c d e f係咩班呀? 體 ...

自己真不知,果晚剛好有中學部家長出席一年ㄧ次聚會,主要講小學部和中學部去交流的趣事,小學部有義工家長一起去,中學部只老師領隊等。。。

如德小上德中, 只參加了合唱團而沒有玩樂器. 是否沒有機會上德中呢? 請賜教.