用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 其實呢間係咪一般??
go

其實呢間係咪一般??

我見啲comment 多數都麻麻地咁… …
我見校舍都幾靚, 又有小學, 又名校區,但又唔覺啲人爭住入嘅……

我囡囡就讀今年聖羅撒K1,班主任非常有禮貌及愛心,我的小朋友每日都好鍾意返學,見佢返學返得好開心,間學校嘅校風唔錯同埋搞到啲小朋友好乖好守紀律,作為家長我都非常滿意間學校

saisai910 發表於 17-9-23 11:34
我囡囡就讀今年聖羅撒K1,班主任非常有禮貌及愛心,我的小朋友每日都好鍾意返學,見佢返學返得好開心,間學 ...

多謝分享, 想問學術方面深淺如何? 功課量多嗎?

lovelovebabe 發表於 17-8-15 23:50
我見啲comment 多數都麻麻地咁… …
我見校舍都幾靚, 又有小學, 又名校區,但又唔覺啲人爭住入嘅……
...

我淨係想知佢哋升小一 offer 如何? 如果不是等派位大抽獎,考直資同私小派得好唔好,夠唔夠能力應付 interview ?
這裏好似好少人答覆考到直資/私小嘅offer!
係咪揀得呢間家長們通常都會是傾向大抽獎派位呢?

Momochantoto 發表於 17-11-1 11:43
我淨係想知佢哋升小一 offer 如何? 如果不是等派位大抽獎,考直資同私小派得好唔好,夠唔夠能力應付 inter ...

Momochantoto 發表於 17-11-1 11:43
我淨係想知佢哋升小一 offer 如何? 如果不是等派位大抽獎,考直資同私小派得好唔好,夠唔夠能力應付 inter ...

今年小朋友都係k1,同k3好多家長傾開計,知道今年已經有好多人有直資同私小offer!個d媽咪話唔洗擔心,放心晒,咁我諗應該唔太差掛!

RainLoi 發表於 17-11-4 17:30

但實際上有邊啲直資、私小學校offer呢?