用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 龍B的抉擇........
樓主: vinvin901
go

龍B的抉擇........ [複製鏈接]

methy 發表於 17-9-30 23:30
最後交左邊間?

20分交了11區李陞,老公仲撞返當年同學,問學校職員,唔少舊生返黎報。

我交左李赐豪……李陛我估多世襲

tracylaw1982 發表於 17-9-30 18:49
請問置始可以嗎?我見南區無咩人講。

我冇朋友在入面讀,所以收唔到乜嘢風,不過可以分享小小個人感受。

參觀過校舍,屬於舊校舍(不是千禧校舍),硬件較差,操場細,其他冇特別深刻印象。

但由於此校是當年的派位中心,所以交表和放榜日各去了一次。老師職員很有禮,感覺很舒服,所以我才臨時改為乙二。放榜日我們一早就到校外排隊等,等了一會就有職員給我們
籌,再一陣就可以入校內禮堂外等,一到九點就放我們入去睇結果!成件事好流暢!仲有一件印象深刻,有位家長應派得差,在禮堂喊,之後有職員過去協助/安慰佢。

以上只是個人意見!

vinvin901 發表於 17-9-30 22:23
我只係去左中西區同湾仔區……南區中学校網令我对南區小学卻步
...

嗯,我明嘅,我當年自行和甲一都揀了12網心儀學校,even我12網另一間次選學校有25分我都冇揀,結果衰左,入了乙一。

叩110個間,in到冇得in, 超失望!冇私校直資在手,唯有讀乙一囉,其實乙一也是自己參觀過,了解過,我和先生也十分喜歡的學校,結果小朋友讀得開心,咁啱又轉了新校長(好nice好親民),所有嘢我都滿意!

身邊都好多朋友k3前搬屋轉心儀校網,但自問冇財力,又唔想一開始(自行)揀一間不是心儀的學校。

Sexy_baby 發表於 17-10-1 00:28
嗯,我明嘅,我當年自行和甲一都揀了12網心儀學校,even我12網另一間次選學校有25分我都冇揀,結果衰左, ...

您12網揀左边間,110都沒得in?好在李豪110都有得in......但我估都係派乙部的……請問您最後乙一入左边間?可以分享下嗎?!

Sexy_baby 發表於 17-10-1 00:10
我冇朋友在入面讀,所以收唔到乜嘢風,不過可以分享小小個人感受。

參觀過校舍,屬於舊校舍(不是千禧校 ...

即係边間

vinvin901 發表於 17-10-1 15:47
您12網揀左边間,110都沒得in?好在李豪110都有得in......但我估都係派乙部的……請問您最後乙一入左边 ...

有d學校太熱門太多人叩門,會簡來in的。

我之前有講乙一揀了海寶。

vinvin901 發表於 17-10-1 15:48
即係边間

置始
‹ 上一主題|下一主題