用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教如何住Keep個HK電話號碼, 有唔交咁貴月費呀? ...
go

請教如何住Keep個HK電話號碼, 有唔交咁貴月費呀?

如題

可以比$50 自己台留電話號碼。

我是用月費留號碼,反正暑假返來3個月都要用,而且可以收驗證信息

noel2010 發表於 17-8-12 11:04
可以比$50 自己台留電話號碼。
$50 per month?

回覆樓主:

考慮轉平D 價的plan/公司,带號碼便可。。。

我用 CXX,6 、12 月充值,我到英國都一直用 HK 電話,係英國充值(阿媽 send 串 number 畀我)

回覆樓主:

可以轉儲值卡,打上台查詢 !

全家人轉 bundle plan。我地用 CXX,一家四口月費約 $510,share 15G data。

nintendo 發表於 17-8-12 14:23
全家人轉 bundle plan。我地用 CXX,一家四口月費約 $510,share 15G data。
我都係用 CSx family plan ,不過係6xx 20GB.

回覆 worldpeace 的帖子

之前有人講過,轉留號碼是$1x,$2x.實際幾錢,忘了。只留電話號碼。

nintendo 發表於 17-8-12 14:23

same here, the family plan is good value for money, we used it before our son went to UK. The other members can use the quota unused by the member overseas

$50 只是一次性留number, 之後CXX 増值。

basbyy 發表於 17-8-12 14:28
我都係用 CSx family plan ,不過係6xx 20GB.

我都係家庭plan

20091 發表於 17-8-12 21:29

之前有人講過,轉留號碼是$1x,$2x.實際幾錢,忘了。只留電話號碼。
果D plan 好似係每三個月要入一次錢,幾十蚊,但呢D係無數據用,小朋友回港時只可打電話同用 wifi 上網!

basbyy 發表於 17-8-13 00:23
果D plan 好似係每三個月要入一次錢,幾十蚊,但呢D係無數據用,小朋友回港時只可打電話同用 wifi 上網! ...

我兩仔用緊CXL既儲值卡,每半年俾$50增值,只可打電話。而返到香港就去鴨記買上網儲值卡,用一個月至兩個月不等。XD

醒目開學勳章

亮燈 發表於 17-8-13 08:30
我兩仔用緊CXL既儲值卡,每半年俾$50增值,只可打電話。而返到香港就去鴨記買上網儲值卡,用一個月至兩個 ...

亮兄, 是否用雙咭電話? 要上網時就轉上網咭?

3b 發表於 17-8-14 09:00
亮兄, 是否用雙咭電話? 要上網時就轉上網咭?

係呀!用雙卡電話會方便啲!XD

醒目開學勳章

noel2010 發表於 17-8-12 21:50

$50 只是一次性留number, 之後CXX 増值。

請問通知電訊公司保留電話號碼後, 怎樣用Cxl增值咭?飛線?

醒目開學勳章

亮燈 發表於 17-8-14 09:53
係呀!用雙卡電話會方便啲!XD

Thx!

3b 發表於 17-8-14 11:25
Thx!

唔使客氣