用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國冬天著咩褸
go

英國冬天著咩褸 [複製鏈接]

請問大家好冇好介紹?  幾時買同果邊幾時開始需要著?
   4    0    0    0

最緊要係可防水,波鞋都係防水(赦水)

回覆樓主:

全年要穿校褸,夏天早會 要穿,平時當地墊用坐草地上,好粗用的。。。學校及宿舍有暖氣,多一件羽纖怕落雪穿。。。

回覆 過客 的帖子

一件防水羽絨大褸,最好係深藍或黑色呢兩種百搭色,有帽更佳。Size要略大一點,方便裏面著校服(中學)或西裝(大學)。建議係英國買,唔使加重行李負擔、平D同更適合當地天氣。

我亞女話,一件 Gore-Tex 加抓毛外套就得,唔建議買羽絨,佢話果邊無乜人著羽絨,亞女去英國三年,都係著件 Gore-Tex 唔夠10次,可能佢喺西南部較暖,不過去行山露營會有用,我三年前喺一間開倉買,Gore-Tex + 抓毛外套,要21xx,今年同一間公司開倉,我買左一樣係 Gore-Tex + 抓毛外套,平左好多,大約係 16xx左右,好底。間公司而家有旗艦店喺彌敦道,油麻地 MTR A2出口向尖沙咀方向行就見到。睇頭條日報都有廣告,公司名EIKOWxxx。

係當地睇左買唔買到先啦。

回覆樓主:

用GORE-TEX有帽外套加抓毛已足夠,除非要上雪山滑雪。XD
‹ 上一主題|下一主題