用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問Net 32 路德會沙崙學校轉了任校長後各方面係咪都好 ...
樓主: beibeimui
go

請問Net 32 路德會沙崙學校轉了任校長後各方面係咪都好咗?? [複製鏈接]

回覆樓主

32網今年點揀好呀?
甲一我想填一間心儀外區,但又驚派唔到,連本區另一心儀都無.....

回覆 hkpapa852 的帖子

我出一篇,你出一篇! 明眼人都看得出你在狙擊我啦!

這樣做會嚇怕人們不敢報料!這裡是報喜不報憂嗎?

你真的很關心佢/學校呢!若有人說32區學校的好/壞,我不會關心/狙擊人!這樣較持平!

回覆 bblo 的帖子

工一份!

可能合約期滿? 又或人家不給你續約? 

那麼返回自己崇拜開的教會學校覓工作,機會較大!

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

到時問老師借紅筆睇下佢地咩反應呀下

PKKP 發表於 17-9-10 21:21

我出一篇,你出一篇! 明眼人都看得出你在狙擊我啦!

我一年到晚都狙擊唔少嘢,尤其係學校,不時見到個別會員都會發表對某些學校不利既言論,不過通常發表完過一兩個月就潛咗水。

好似你咁有恒心年復年去批評同一間學校,坦白講,可能我見識少,暫時只見過一個。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

know a guy who knows a guy who knows a guy who taught at 沙倫 話校長做了很多好的改革,真正成效我不清楚,but would say 若只是工一份,唔須咁上心law

回覆 PKKP 的帖子

我路過搭咀. 我朋友响沙崙教書的.
我未聽聞過佢有呢個問題喎

請問你响邊樹聽返嚟架??
我朋友不知教得幾開心

回覆 Charlotte_mom 的帖子

e...下個星期20號有得參觀,可以了解下,thanks~ Charlotte_mom

cubixluk 發表於 17-9-11 11:47
回覆 PKKP 的帖子

我路過搭咀. 我朋友响沙崙教書的.
如果另一會員講法係啱既, 你朋友教得開心, 可能因為佢hea教囉
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-9-11 17:16
如果另一會員講法係啱既, 你朋友教得開心, 可能因為佢hea教囉

一定係、我叫佢檢討下先

回覆 cubixluk 的帖子

為何你不先問問她/他?
唔通甚麼也跟你說?

係囉! 個個都係狙擊學校! 狙擊人就少見! 得你囉!

我不是甚麼狙擊,極期量為老師發聲呢!老師工作愉快,學生也會得益,你不願見他們成績有進步?

還是只靠你的數據/「語言偽術」?

PKKP 發表於 17-9-12 15:39

係囉! 個個都係狙擊學校! 狙擊人就少見! 得你囉!
噢! 我一直都係關心緊你, 問候緊你, 你竟然話我狙繫你.......

回覆樓主

路過,乜有D咁嘅人㗎!

hkpapa852 發表於 17-9-11 08:18
我一年到晚都狙擊唔少嘢,尤其係學校,不時見到個別會員都會發表對某些學校不利既言論,不過通常發表完過 ...

我幾年前開始幫小朋友揾學校,都留意到呢個沙崙負評人,開頭唔知真係會俾佢嘅言論影響,但睇得多就發現嚟嚟去去都係得佢一個唱獨腳戲,最終而家我2個小朋友都已經入讀沙崙,每日開開心心咁返學~
所以各位家長,網上留言不能盡信,最好都係帶埋小朋友實地參觀,先至感受到邊間學校適合佢哋

回覆 jcatcat 的帖子

可否分享一下沙崙中文堂是否一定用普通話上?有冇粵教中可供選擇?
另可否分享下功課量大概幾多?有導修堂嗎?
先謝謝了﹗

Ronman 發表於 17-9-15 11:33

可否分享一下沙崙中文堂是否一定用普通話上?有冇粵教中可供選擇?

一至四年班普教中,五六年班粵教中
功課唔多,但冇導修堂

我也得問候番你!
你,唔好舊人,帶壞新人!讓人覺得這裡沒言論自由(還是一向都沒有)!

你似乎之著重學校收你的小朋友與否,不介意學校對老師的操守!那你選對學校了! 那些一線的學校不合你
的小朋友! 

若我的留言資料有錯,可指正!但你寫得很籠統! 真的!你的網上留言真是不能盡信,且誤導其他會員!

以前學校有導修堂,現在沒有! 退步了?
‹ 上一主題|下一主題