用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 胡素貞博士紀念學校 請教一下新校長上任對學校嘅改變..
go

請教一下新校長上任對學校嘅改變.. [複製鏈接]

如題...經過一年嘅洗禮, 想問下現任用家, 覺得新校長對學校嘅教學路向有冇咩變動? 網上流傳換左好多沙胡嘅老師過去? 真的嗎?
多謝賜教~~
   0    0    0    0

q:換左沙胡嘅老師過去?...
Ans: Yes, some

回覆樓主:

新校長我覺得幾好

多謝2位嘅回覆呀~~
咁請問一胡嘅老師有愛心嗎? 教書會唔會好死板? 因為阿囡都幾鍾意問點解, 佢依家間幼稚園老師好似唔係咁鍾意人舉手發問, (阿囡話老師叫佢唔好成日舉手問野) 可能覺得會阻礙教學進度啩... 好驚佢上到小學都鍾意舉手發問 然後畀老師[勸導]佢唔好咁做....
同埋阿囡適應新環境比較慢, 學校有冇咩政策係針對小一適應學校架? (譬如由高年級生帶領新生去認識校園之類...)
麻煩各位家長提供下意見丫, 多謝先....

Joeypigcat 發表於 17-8-8 23:48
多謝2位嘅回覆呀~~
咁請問一胡嘅老師有愛心嗎? 教書會唔會好死板? 因為阿囡都幾鍾意問點解, 佢依家間幼稚園 ...

好鼓勵學生發言,好尊重每個學生。
有大哥哥大姐姐計劃,另外,風紀都好樂意幫手

回覆 咖央 的帖子

唔該晒呀 聽你咁講, 都冇咁擔心.. 不過小囡得15分, 入唔入到就要睇佢造化啦 ^^

15分可能有D"忟",好似今年有哥姐畢業的都收唔晒

回覆樓主:

講真校舍太細。
其他都好滿意,睇到學校樣樣都努力改善
‹ 上一主題|下一主題