用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 培道中學 vs 聖家書院
樓主: kimberlybaby
go

培道中學 vs 聖家書院 [複製鏈接]

pokinponi 發表於 18-2-14 10:29
我自己很喜歡培道中學, 希望小女將來在那裡升中, (她現在才2年級).

想請問培道中學偏向收哪種女生? 例如, ...
偏向收成績好的, 因為佢哋想升呢。

pokinponi    發表於 18-2-14 17:25

pokinponi 發表於 18-2-14 10:29
我自己很喜歡培道中學, 希望小女將來在那裡升中, (她現在才2年級).

想請問培道中學偏向收哪種女生? 例如, ...

成績好,若果小朋友成績好係b1又未必諗培中。除非幾年後培中真係升左b1咁又唔同。

pokinponi    發表於 18-2-14 17:25

kwankwanchun 發表於 18-2-14 16:18
成績好,若果小朋友成績好係b1又未必諗培中。除非幾年後培中真係升左b1咁又唔同。
...
因為校長簡介會居然同人講自己係B1C, 所以可能令家長誤會咗。

我哋小學都係, 因為係聯繫, 過去都用唔完個聯繫位, 所以只要坐穩B2就得。前幾日家長日, 阿妹成績好差, C6問班主任佢想考培中得唔得(其實阿妹只係初小), 班主任居然答話考培中要2X-3X名至得。真係唔熟書俾佢嚇死。D老師有時真係吹水唔抹咀。

little_yolky 發表於 18-2-14 17:34
因為校長簡介會居然同人講自己係B1C, 所以可能令家長誤會咗。

我哋小學都係, 因為係聯繫, 過去都用唔完個 ...

九龍城區普遍程度高, 競爭大, 做 九龍城區 band 1生不易
‹ 上一主題|下一主題