用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 YMCA HK summer camp, 不想再參加了
go

YMCA HK summer camp, 不想再參加了 [複製鏈接]

今年幫小朋友報咗總共6個summer camp, 目前為止,參加到一個,兩個取消
昨晚通知取消,唔退款,只退coupon, 一年內使用!!

之前為咗報名,家長辛辛苦苦排大隊,幾粒鍾。

活動取消,YMCA HK 網頁唔見任何通告,Facebook 都係唔見通告,除咗有一個紅雨的notice

咁貴的入會費,每年300幾會費,不知所謂。
   1    0    0    0

昨晚通知今日活動取消,都還可以理解,因為當時落好大雨,天有不測風雲,點知今日陽光明媚。
不過,另一個camp係提早幾個星期通知取消,原因??一定同天氣無關。
可以改參加其他活動,不過絕大部分已經無位。  

真係唔想再參加了!

b3410 發表於 17-7-19 08:51
昨晚通知今日活動取消,都還可以理解,因為當時落好大雨,天有不測風雲,點知今日陽光明媚。
不過,另一個c ...

非常之明白你個種俾人打亂晒時間表的感覺,YMCA都已經算非常有規模的團體,但都竟然搞到咁混亂真係好失望。

b3410    發表於 17-7-19 16:22

b3410 發表於 17-7-19 08:41
今年幫小朋友報咗總共6個summer camp, 目前為止,參加到一個,兩個取消
昨晚通知取消,唔退款, ...

自己取消,都只係退coupon,好過份

請問是哪個 ymca camp ? 因為有好幾個類似名的不同活動。
是有 sports camp/ residential camp etc 的這個嗎?

pacfung 發表於 17-7-19 12:05
如果退款, 可能大家會好一點
我要求退款或者轉其他活動,話會幫我mark住先,遲D回覆

chunchundaddy 發表於 17-7-19 16:12
自己取消,都只係退coupon,好過份
因為coupon只可一年內使用,萬一明年計劃旅行等等參加唔到,等於冇。

回覆 HC-Mum 的帖子

residential camp

picture 發表於 17-7-19 10:52
非常之明白你個種俾人打亂晒時間表的感覺,YMCA都已經算非常有規模的團體,但都竟然搞到咁混亂真係好失望 ...
多謝你的安慰!其實已經參加多年,小朋友一直非常喜歡。是每年暑假的重頭戲。

第一次遇到取消,而且取消唔止一個。
昨晚小朋友自己收拾好揹包,正在一樣樣對著check  list 檢查物品,突然收到電話,失望的表情

今日已經心情好好多,都明白大家都唔想無啦啦取消。

只希望還有3個camp,順順利利。

如果不是因為天氣呢類無法控制原因而取消, 真係更加掃興呀!
職員有交代什麼事嗎?前一晚通知真係太突然啊!

b3410    發表於 17-7-20 16:22

天氣問題取消就話無計, 大家都諒解.

但佢自己取消, 唔係天氣問題, 又無解釋原因,只係退coupon, coupon仲要有限期. 可唔可以去消費者委員會投訴佢.

四隻貓 發表於 17-7-20 11:08
天氣問題取消就話無計, 大家都諒解.

但佢自己取消, 唔係天氣問題, 又無解釋原因,只係退coupon, coupon仲 ...
提早因為YMCA自己原因取消的可以退cash。 天氣取消話退coupon

b3410 發表於 17-7-19 08:41
昨晚通知取消,唔退款, ...

好差安排

回覆樓主

點解唔係退款?

b3410 發表於 17-7-20 16:20
提早因為YMCA自己原因取消的可以退cash。 天氣取消話退coupon

我都有同類事件。都係唔關天氣問題取消了一堂。我要求退款,但只退8乘,佢地話cash和coupons 會有差額。(都唔知咩道理,不過算了費事嘥氣)
雖然比佢地扣咗些,但下年唔參加了,比coupons 我無用,所以我寧可攞錢。

樓主快些問下佢地走番錢返來。

回覆 RY28 的帖子

到依家都未收到電話退款如何安排。

下個星期還有其他camp,希望唔會取消

回覆樓主

你要打電話追呀!我覺得他們不會主動覆你。

係!希望天氣keep住唔好差。我都仲有一個camp未去.

b3410    發表於 17-7-29 12:26

RY28 發表於 17-7-29 10:23
你要打電話追呀!我覺得他們不會主動覆你。

係!希望天氣keep住唔好差。我都仲有一個camp未去.
最後都係退coupon  還要工人姐姐去尖沙咀親身取。。。。。
一年有效,箍住要再報多次!!

退COUPON好過份, 明愛都是退款的, 可否去消委會告佢?
‹ 上一主題|下一主題