用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 [分享] 英國大學秋季留學收拾清單和提示 ...
樓主: 1998Ruby1998
go

[分享] 英國大學秋季留學收拾清單和提示  

thanks for sharing!

回覆樓主

開始pack 嘢。
其實係一家四口子

1998Ruby1998 發表於 17-7-18 18:44

頭號必需品:

-護照和至少 2 份影印本

-簽證(如需要的話)和至少 3 份影印本

請問點解要咁多影印本和相片?

cow 發表於 18-8-19 14:02
請問點解要咁多影印本和相片?

以備不時之需,我印左 3 份,已用完。

1998Ruby1998 發表於 18-8-19 14:27
以備不時之需,我印左 3 份,已用完。
請問相片幾時用?rail card coach card 要比相嗎?

回覆 cow 的帖子

Rail Card 需要相,不過可以網上申請,但好多人都係遞紙。Coach Card 唔清楚。相係可以用黎申請 intern、summer research staff 之類,反正都要影相,而樣亦唔會 3-4 年間變化好大,影定一打。

1998Ruby1998 發表於 18-8-19 16:54
回覆 cow 的帖子

Rail Card 需要相,不過可以網上申請,但好多人都係遞紙。Coach Card 唔清楚。相係可以用 ...
謝謝, 清楚了!

回覆 1998Ruby1998 的帖子

Thank you for useful info.