用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有沒讀緊或已讀完UEA 嘅家長
樓主: joechuen
go

有沒讀緊或已讀完UEA 嘅家長 [複製鏈接]

Spiderman_mama 發表於 17-8-12 14:43
請問學生到倫敦後什麼途徑去學校最好?
可以坐National Express (4 hrs 45mins) or National rail (3 hrs 25mins) Or you may rent a car to drive there (2 hrs 15mins)

回覆 Spiderman_mama 的帖子

由倫敦去諾里奇嘅話可以搭巴士或者火車, 兩樣價錢其實都差唔多:巴士(MEGA BUS)耐多啲(好似3/4HRS), 但係可以直達UEA校內巴士站方便啲
火車就比較快(坐2HRS左右), 係Liverpool St.搭到Norwich Station之後再搭First Bus 25/26號去UEA校內巴士站(約20MINS)
我女佢有Railway Card所以買飛平啲, 又易暈車所以比較鍾意搭火車
不過如果怕麻煩咁巴士可能好啲, 轉少次車
希望幫倒你啦, 仲有問題可以PM我

回覆 WTY 的帖子

我女用Giffgaff同TSB, UEA校內有Barclays, 好多學生都係Barclays開, 呢兩間比較容易開, 記得係開Student Account

WTY 發表於 17-8-13 01:19
可以坐National Express (4 hrs 45mins) or National rail (3 hrs 25mins) Or you may rent a car to drive ...

Thx

SorryLor 發表於 17-8-13 18:50
回覆 Spiderman_mama 的帖子

由倫敦去諾里奇嘅話可以搭巴士或者火車, 兩樣價錢其實都差唔多:巴士(MEGA BUS ...

Thx

回覆樓主

想請問大家每位第一年入讀UEA 學生都需要買一份學生保險,那請問你們還會在香港買一份海外升學保險?
‹ 上一主題|下一主題