用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 ABC Pathways ilearn
樓主: cecnl
go

ABC Pathways ilearn  

腸仔豬仔飽 發表於 18-9-6 10:52
我仔返上午班, 下午午覺之後就返ABC, 仔仔好鍾意呀, 放學時笑晒話好鍾意話唔想走...

...

現在k1? Or k2? 請問你幾時開始上?

by402 發表於 18-9-3 13:46
有冇人小朋友係返下午班,上午返ilearn!?? 我想問下時間點安排?

上午Ilearn..帶飯壺ABC有班房食,換校服再上校車返學

回覆 Mie1107 的帖子

K1,所以剛開始左差唔多一個月, 佢返得好開心..

腸仔豬仔飽 發表於 18-9-21 15:32
回覆 Mie1107 的帖子

K1,所以剛開始左差唔多一個月, 佢返得好開心..

Ic. 介晤介意分享下本身學校英文堂覺得唔夠? (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 windlam88 的帖子

完全同意!exactly the same.但知吾知如果拆開報其拼音及再加劍橋movers 1.5 hr/lesson/week ok嗎?

Mie1107 發表於 18-9-21 15:45
Ic. 介晤介意分享下本身學校英文堂覺得唔夠? (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
小兒的幼稚園已經有駐班NET不過成30人一班, 始終覺得說話練習果PART會唔夠用..

zornia 發表於 18-7-1 11:53
認同呀!佢返到好開心呀⋯⋯
琴日家長日睇下佢學左咩,除左拼音,Cambridge Eng之外,原來都仲有d logic t ...

Good. Studying k2 now?

知唔知九龍塘好D 定黃埔好D?

Mie1107 發表於 18-10-6 23:27
Good. Studying k2 now?

yes

jimjimjim 發表於 18-10-20 21:54
知唔知九龍塘好D 定黃埔好D?

我summer試過九龍塘校舍,比較細
黃埔就腳,同埋附近好多商鋪可以行陣消磨時間

回覆 zornia 的帖子

九龍塘校舍反而較細架? oh!夏天行去落雨會濕晒?

jimjimjim 發表於 18-10-23 18:23
回覆 zornia 的帖子

九龍塘校舍反而較細架? oh!夏天行去落雨會濕晒?

我無入班房,只係家長無咩地方坐,個lobby佢一定細好多,如果G/F 班房仲要房外等
我去左黃埔聽Ilearn 簡介會,一比之下,已經喜歡呢個location多d..夏天真係麻煩d..除非揸車接送

睇完留言好有興趣,但女女讀全日班,有無咩課程好介紹呢?

suetyizoe 發表於 19-1-27 11:38
睇完留言好有興趣,但女女讀全日班,有無咩課程好介紹呢?

全日班讀唔到I learn ,可以讀 cambridge / phonics

babyco 發表於 19-1-28 11:09
全日班讀唔到I learn ,可以讀 cambridge / phonics

明白,謝謝

回覆樓主

Halo!!想問下 ABC 既cambridge課程好唔好架?thanks (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

昨日同囝囝試咗堂,但未有時間睇返個評估,其實真係心大心細,學費唔係平,如果遇到假期,又無補堂。

蘇菲菲 發表於 19-3-25 19:20
昨日同囝囝試咗堂,但未有時間睇返個評估,其實真係心大心細,學費唔係平,如果遇到假期,又無補堂。
...

我女學左三年,係貴,但我覺得值。
佢英文個底打得好好,聽、講無問題,串字好快記得,K3自己寫到一段仔故事,買P2練習俾佢做都做到。可能我個centre好彩,愈讀上去人數愈少

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽