用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 ABC Pathways ilearn
樓主: cecnl
go

ABC Pathways ilearn  

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

請問讀過ilearn 既小朋友,課程有無敎phonics?你地有無另外出去俾小朋友學呢?

Florence4Leung 發表於 19-6-9 06:33
請問讀過ilearn 既小朋友,課程有無敎phonics?你地有無另外出去俾小朋友學呢? ...

ilearn包phonics同cambridge 2個課程

回覆樓主:

想問小朋友返下午班,上上午的堂會否太趕?

回覆 hahaha1231 的帖子

唔該晒, 想問下, 讀完3年ILEARN, 小朋友係咪可以撑握到PHONICS

Florence4Leung 發表於 19-6-13 14:02

唔該晒, 想問下, 讀完3年ILEARN, 小朋友係咪可以撑握到PHONICS ...

基本上可以

marrowcherry 發表於 19-6-13 13:38
想問小朋友返下午班,上上午的堂會否太趕?

我小朋友9:30-11:30、姐姐會帶飯,ABC安排一個飯房比各小朋友,食完就可以換衫,上校巴

Florence4Leung 發表於 19-6-13 14:02

唔該晒, 想問下, 讀完3年ILEARN, 小朋友係咪可以撑握到PHONICS ...

完全可以,我c6負責同個女串字,都讚佢好勁!小一好深既字如 flexibility、carbon dioxide 、oxygen等既字,上堂聽過老師講自己可以寫出黎。

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

想問問學校教 phonics, 同 ilearn 唔同. 會否令小朋友好 confuse 架?