用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教買什麼被鋪適合給孩子在英國用
go

請教買什麼被鋪適合給孩子在英國用

如題, 多謝推介, 最好可網上買, 然後送去學校, 謝謝

回覆樓主

可在UK 馬莎 , John Lewis ,Selfridges 的網店買床上用品!

我是買呢D 4.5+9 tog 被 , 當時是 想天氣唔凍時可蓋 4.5, 凍時 蓋 9, 再凍D 房暖氣不夠就可以4.5+9 一齊使用, 但我女兒話房間暖氣很足夠, 全年都是蓋4.5 .

被的質料自己決定!

床單  
Fitted sheet = 有橡根
Flat sheet = 冇橡根

katrinafu 發表於 17-7-15 22:38
可在UK 馬莎 , John Lewis ,Selfridges 的網店買床上用品!

我是買呢D 4.5+9 tog 被 , 當時是 想天氣唔 ...

其實係一家四口子

katrinafu 發表於 17-7-15 22:38

我是買呢D 4.5+9 tog 被 , 當時是 想天氣唔 ...

多謝, 詳細的介紹

sigmayyuen 發表於 17-7-16 19:37
多謝, 詳細的介紹

我都是 在這裡 看2015,2016升學 時 ,其他家長 分享的 !

被舖不是學校提供? 要自己帶去?

過客 發表於 17-7-17 13:14

我女學校是沒有提供 !

回覆樓主:

剛剛問阿仔,枕頭、被鋪,全部學校提供,自己唔使買 !

醒目開學勳章

每間學校情況不同, 阿仔學校有提供, 你最好問清楚學校需要帶什麼。 照計現在應該收齊了學校的開學須知, 因為學校已經放暑假中, 如果不清楚, 問一下agent

真係要睇清楚,我大女間學校要帶床單,被袋,學校提供被芯,而家細仔間學校就有床單,被袋提供,但要自己帶被芯,好彩呢幾日無咁忙,有時間睇亞仔學校D文件咋!!唔係就.............

basbyy 發表於 17-7-27 00:59
真係要睇清楚,我大女間學校要帶床單,被袋,學校提供被芯,而家細仔間學校就有床單,被袋提供,但要自己帶 ...

thank you
a :hammer: :yawn:

回覆樓主:

係呀!要問清楚學校,好似阿大間學校就有齊床上用品,但阿細就要帶齊枕頭、被鋪喇!

呢兩日上馬莎網站,鵝絨被做半價 4.5 Tog 賣£30咋,要買就快手喇。

basbyy 發表於 17-7-27 00:59
真係要睇清楚,我大女間學校要帶床單,被袋,學校提供被芯,而家細仔間學校就有床單,被袋提供,但要自己帶 ...
我女學校都話提供被心,叫我地帶床單、被袋...但AGENT話張被應該係之前學生畢業唔要,無拎走的,AGENT說反正都用幾年,買過張新吧!