用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 st Margaret vs 陳瑞祺
樓主: matthew_mum2005
go

st Margaret vs 陳瑞祺

王家爸爸 發表於 18-6-11 12:23
如果可以揾埋其他科既資料會更好。
其实其它科都唔诜点睇了, 唔show出泥即唔多好喇!

但拿已下主要選修科和荃官比 , 似乎3勝2负, 而负的差距不大, 但勝的差距較大

twhkleung 發表於 18-6-12 04:07
中文呢?

王家爸爸 發表於 18-6-12 16:02
中文呢?
要看这里了

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3642268&pid=46606628&fromuid=2356337

twhkleung 發表於 18-6-12 16:22
要看这里了

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3642268&pid ...

以SMC中文達3約72%再減番其它3科可能非同一時間不達標既人數: 72%-2%-2.5%=67.5%

即係SMC既3322率最差應該係67.5%, 最好係72%

CSK既3322率只有49%, 結果唔需要多講.....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

twhkleung 發表於 18-6-12 04:07
荃灣官立中學是Band 1A 還是Band 1B ?

cherrieshum 發表於 18-6-14 17:32
荃灣官立中學是Band 1A 還是Band 1B ?
是Band 1A

twhkleung 發表於 18-6-14 21:02
是Band 1A

根據你的資料,我又不覺得是 Band 1A

cherrieshum 發表於 18-6-14 21:16
根據你的資料,我又不覺得是 Band 1A
当 你入荃官download佢份DSE泥睇, 你便会同意佢係1A - 机乎所有学生都有不错的水平, 不会头重尾輕, 一部份很好, 但其它就不好成绩!