用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 沙田體藝 揮手區 2017
樓主: emily123
go

沙田體藝 揮手區 2017

明白,thx thx,可能我之前誤會咗。
仔仔小學有三個入體藝,三個都分到同一班,有熟人,仔仔都冇咁驚
http://mmbb423.my.babysky.hk

囡囡9月升小六,打算報體藝,請問各位家長可以分享一下面試內容嗎?除了PE/VA, 聽講體藝收生都會著重學科成績。今年初聽入學講座,面試要畫畫同做test,想了解多些有關入學要求,謝謝分享

回覆樓主

明天家長會,希望唔使改期

karenlyk 發表於 17-8-26 20:10
明天家長會,希望唔使改期

係啦!希望明早不會打8號風球(emoji)

醒目開學勳章 王國長老

Postponement of F.1 Parents and Students' Orientation Day

Postponement of F.1 Parents and Students' Orientation Day2017.08.26                                                               

Due to the anticipated adverse weather conditions, the scheduled F.1 Parents and Students' Orientation on 27 Aug 2017 (Sun) will be postponed to 3 Sep 2017 (Sun).
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 17-8-27 20:35
Postponement of F.1 Parents and Students' Orientation Day

Postponement of F.1 Parents and Students' ...

thanks!希望下星期唔再打風

回覆樓主

今個星期似乎又打風,家長會一波三折

回覆樓主

請問你們的孩子能夠登入中文i-learning嗎?

請問如果中一生收左,家長注冊左,但分班能力TEST去唔到,咁點算?

bb1901 發表於 18-3-25 01:33
請問如果中一生收左,家長注冊左,但分班能力TEST去唔到,咁點算?

全港都係同一日,你真係安排唔到就問下學校。

醒目開學勳章 王國長老

你係咪想講 EDB 個 PS1 (中一入學前香港學科測驗)?

真係收左既話又去唔到最好問返學校要點做, 唔排除要寫信畀原因點解去唔到.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

重有, 個試唔係 "分班能力TEST", 呢個係全港性既評估.

miriam 發表於 18-4-8 23:24
重有, 個試唔係 "分班能力TEST", 呢個係全港性既評估.

請問如比較早有2ND IN, 機會是否會大?    謝謝.

]My Melody[/url]

醒目開學勳章 王國長老

agneslai206 發表於 18-4-20 10:20
請問如比較早有2ND IN, 機會是否會大?    謝謝.
你問校長佢先會答得到你

回覆樓主:

各家長們好,
若有幸入讀想問新生適應班大约在幾時?暑假期間要預留多少天回校參加各樣講座活動?

謝謝

想了解, 什麼叫PE, AV, 謝

Bellnyky 發表於 18-5-17 12:19
想了解, 什麼叫PE, AV, 謝
PE = 運動
AV = 藝術

回覆樓主:

兒子今年(2018年)9月入讀體藝

2017的孩子
這一年
校園生活如何?

回覆 olimo 的帖子

恭喜你呀!請問仔仔入咗PE or VA ?是否Band one成績,囡囡好有興趣,今年升六年級,希望你可以指點一下,非常感激你!