用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 漢華好還是慈幼英文學校好?急急急!!? ...
樓主: asrwz1107
go

漢華好還是慈幼英文學校好?急急急!!?  

bobo101^*^ 發表於 17-7-13 17:08
東區中學明顯好過TKO, 誇區咪跌BAND, 所以唔考慮了。
冇理由山長水遠又要俾學費轉去間同慈幼差不多甚至更差的中學嘛

回覆 bb560 的帖子

阿仔都派入漢華, 學生如何?

回覆 asrwz1107 的帖子

慈幼我也有諗過, 不過佢F1 已經可以出去食LUNCH, 和很近那間健康院, 沒有去慈幼叩門。

醒目開學勳章

asrwz1107 發表於 17-7-13 17:11
冇理由山長水遠又要俾學費轉去間同慈幼差不多甚至更差的中學嘛
你講嗰3間tko直資中,羅氏好過漢華同慈幼一截,播道都會好少少,但匯知就。。。不如stay返響東區

醒目開學勳章

mama667 發表於 17-7-13 17:16
回覆 asrwz1107 的帖子

慈幼我也有諗過, 不過佢F1 已經可以出去食LUNCH, 和很近那間健康院, 沒有去慈幼叩 ...
近健康院都無咩問題,反而近山腳間小學嘅後山有唔少道友,出入真係要小心

醒目開學勳章 王國長老

bobbob 發表於 17-7-13 17:22
近健康院都無咩問題,反而近山腳間小學嘅後山有唔少道友,出入真係要小心 ...

係呀健康院都好正氣呀

回覆 Charlotte_mom 的帖子

健康院隔離係道友出入, 飲美沙同的

bobbob 發表於 17-7-13 17:19
你講嗰3間tko直資中,羅氏好過漢華同慈幼一截,播道都會好少少,但匯知就。。。不如stay返響東區 ...
東區可以叩的我基本都叩過了

mama667 發表於 17-7-13 17:44

真的嗎?

醒目開學勳章 王國長老

bobo101^*^ 發表於 17-7-13 16:46
咁漢華仲係唔係B2A?

資料太少,無得計

醒目開學勳章 王國長老

mama667 發表於 17-7-13 17:44

哦,sorry,個腦唸住柴灣果間健康院tim

回覆 bobo101^*^ 的帖子

港 島

[size=1em]診 所[size=1em]地 址

[size=1em]服 務 時 間

[size=1em]電 話 號 碼

香 港 仔 美 沙 酮 診 所
香 港 仔 香 港 仔 水 塘 道 10 號 香 港 仔 賽 馬 會 診 所

[url=][/url] [url=][/url]

2554 1665

筲 箕 灣 美 沙 酮 診 所

筲 箕 灣 柴 灣 道 8 號 筲 箕 灣 賽 馬 會 診 所

[url=][/url] [url=][/url]

asrwz1107 發表於 17-7-13 17:05
多謝!班主任介紹我去匯知,播道及羅士叩門,話全部係band1。我去咗匯知,學校老師和阿仔傾咗一陣就當場取 ...

有睇開EK,都知匯知一定不是B1,慈幼好過匯知

cmchang0927 發表於 17-7-13 13:47
漢華banding高D

吓? 唔係掛?!

MariaTsui 發表於 17-7-13 18:16
有睇開EK,都知匯知一定不是B1,慈幼好過匯知
多數係睇港島區的中學,嗰三間以前連名都未聽過,但無理由老師都唔了解嘅嗎,如果唔肯定就唔好亂介紹,害死人

retriever 發表於 17-7-13 18:24
吓? 唔係掛?!
漢華學術成績網上真係冇乜資料可以參考,慈幼多d。至于校風間間都有人話好有人話唔好

bobo101^*^ 發表於 17-7-13 16:44
灣仔鄧鏡波 VS 漢華呢? 邊間較好?
漢華好D

mama667 發表於 17-7-13 18:08
回覆 bobo101^*^ 的帖子

港 島

我住果頭的,我又唔見話好多道友,係有,但你見到唔會想想望佢,我多數一見到就同個仔講呢d吸毒既,我仔就勁驚,我覺得好好既教材。

對學校無影響,正如我住呢頭,完全無比道友影響過。

純粹分享朋友仔女的經驗,學生同校風我覺得冇b2囉⋯⋯英文勁淺,老師麻麻,學生hea...

caerion 發表於 17-7-13 19:16
純粹分享朋友仔女的經驗,學生同校風我覺得冇b2囉⋯⋯英文勁淺,老師麻麻,學生hea... ...
慈幼?