用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2017 中一叩門成功報喜區
樓主: bigheadis
go

2017 中一叩門成功報喜區   [複製鏈接]

義氣仔女 發表於 17-7-22 11:42
我唔覺得銀禧無賣點喎,銀禧個校長好有heart,  而且我去過銀禧開放日2次,覺得d學生非常乖巧,我不知幾鍾 ...
唔該唔好sell得咁行, 等我阿女派咗先, 唔係太多人爭就唔好喇你見到既同我見到既一樣。

至於黃X南, 感受情況又係一樣, 我亦識有個黃X南畢業既同學仔, 都係鬧到校長死死下, 話係望佢幾時轉走會好D喎。

回覆 little_yolky 的帖子

銀禧今年DSE成績出咗個勁人,如果呢幾年都係咁不斷出勁人,睇怕越來越難入。我細女鍾意銀禧,到時都唔知夠唔夠料入。

我好有印象係,響資訊日校長有分享過,學校其中一個活動係causal wear day。特別在學生著便服,老師掉轉著校服,然後老師要畀prefect跟學校標準睇老師套校服係咪合格。我覺得學校敢用呢啲活動同學生打成一片係好事。

leafun 發表於 17-7-24 10:21

銀禧今年DSE成績出咗個勁人,如果呢幾年都係咁不斷出勁人,睇怕越來越難入。我 ...
其實丘中我都鐘意, 只是我哋單程要接近個半鐘, 真係有D遠。

WFN 校長係好衰格... 我有個朋友在WFN教左20年做左科主任但都頂佢唔順走左..... 早3年前轉左間左派直資教, 人地間學校今年DSE成積進歩左好多(唔開學校名)

leafun 發表於 17-7-24 10:21

銀禧今年DSE成績出咗個勁人,如果呢幾年都係咁不斷出勁人,睇怕越來越難入。我 ...

是的,"銀禧"近年口碑和成績皆有上升,若然不是"銀禧"比較""底調"嘅話,難入的程度會是更加激烈,不過無論現在或以前怎樣的景況,""銀禧""總有一群一開始便喜歡著的家長和小孩子,""自1甲1乙1叩1""皆會投向""銀禧""呢!我們都係其中的人,記得在新生家長聚餐中也認識數個同學仔和家長們,分享下得知他們都是十分喜歡"""銀禧"""亦是4條1的意向者,異口同聲地話愛銀禧的(("校風純樸","處事底調","愛護學生","有歸屬感","成績進步"...)),{{銀禧}},係好需要讓家長和同學仔們深入多DD,了解多DD,與校長副校老師傾多DD,聽用家分享多DD... ...處處"""梅"""多DD,你就會真正認識到{"銀禧"}有的是否孩子和你們都想要的呢!

回覆 小時了了 的帖子

好似好小 JM 討論林護喎!

唔知大家對林護有乜睇法呢?

回覆 義氣仔女 的帖子

今年我自己都去咗你仔間學校聽“如何 學好中文科”嘅講座,亦報咗來緊4號的簡介會(帶仔去參觀)。整體來講,感覺不錯,就覺得校舍麻麻地,體育堂要出外上。如果我仔穩入band1 組別,呢間暫時係我心中的第二選擇。請問你仔當時以乜成績叩入?現在多唔多功課?

IloveJJ 發表於 17-10-29 11:06
請問「中國歷史比賽」是在那裏參加的?我仔十分熱愛中國歷史,我也想讓他參加一下!
...

有一個叫<比賽網>既地方有各種各樣的比賽可參加的。

YmOra    發表於 17-10-29 17:56

‹ 上一主題|下一主題