用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Dylanli2017
go

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 17-7-17 12:26
我女係石圍角小學, 其實我覺得學校老師, 教學方針都幾好, 真係唔認同係寶校, 我地76人都有2X個派b1, 派b2 ...
以前好既學校跌左時, 其他學校咪有位追上囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

最唔鍾意係佢唔會同學生講名次, 亦唔會比學生家長知banding, 只會佢叫你去考邊間, 大抽獎點排, 一d都唔客觀

evitalcm    發表於 17-7-18 16:14

妹妹頭 發表於 17-7-17 12:51

最唔鍾意係佢唔會同學生講名次, 亦唔會比學生家長知banding, 只會佢叫你去考邊間, 大 ...

真係好衰

醒目開學勳章 王國長老

最唔鍾意係佢唔會同學生講名次, 亦唔會比學生家長知banding, 只會佢叫你去考邊間, 大 ...
好彩我囡知名次, 加埋自己年年派位後都有做表, 到真係要填時計埋折扣位可以預計到.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我女果間, 好open, 好公開講派位情況, 邊間派到幾多人數, 我女升小六, 有名次, 呈一仲有埋總分比我地知, 大約位置

醒目開學勳章 王國長老

妹妹頭 發表於 17-7-17 12:56

我女果間, 好open, 好公開講派位情況, 邊間派到幾多人數, 我女升小六, 有名次, 呈一仲 ...
我囡個間都有, 連上屆入既大約名次都有畀埋, 試過有人老吹話自己個仔係 B1, 我真係好想踢爆佢囉

妹妹頭    發表於 17-7-17 13:03

miriam 發表於 17-7-17 12:59
我囡個間都有, 連上屆入既大約名次都有畀埋, 試過有人老吹話自己個仔係 B1, 我真係好想踢爆佢囉
...

其實唔係吹嚟做咩, 唔通到時派b2話唔好彩.

醒目開學勳章

leungsyhk 發表於 17-7-17 12:39
無人叩廖?  仔有筆試+面試都無消息!

我都想知.... 廖連我女張FORM 都唔收

好彩佢派到李城壁

wingyee_ma 發表於 17-7-17 13:50
我都想知.... 廖連我女張FORM 都唔收

好彩佢派到李城壁

呀女有同學叩到, 佢case比較特別, b1頭學生, 家長咩都唔理, 之前二女b1要跟大女選呂明才. 今次同學咁選話屋企一定要咁, 近.

自行: 一何中, 二梁中
乙部:一何中, 二梁, 三呂, 四姚.

唔使問如何中唔收就入硬梁啦, 最後派梁, 但佢即日叩廖, 註冊前收咗..

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 17-7-17 13:30
其實唔係吹嚟做咩, 唔通到時派b2話唔好彩.
可能諗住無人知掛, 或者佢根本無留意學校派既升中資料有晒最高同最低名次, 咪係度老吹囉.

留級位是否每級都有?  真係想中二轉走, 雖知難度更大

叩門之苦,6年前都試過,只能送上祝福,為JM們打氣
MCS奮鬥中        

請問你指呢間係~~~ ?

回覆 evitalcm 的帖子

柴X

回覆 妹妹頭 的帖子

呢間學校好有問題!. 害死小朋友!

回覆 妹妹頭 的帖子

我聽朋友話 ' 柴X ' 個校長好有料! 但老師會係咁!

回覆樓主:

荃灣區,較好的brand2a 係咪廖xx, 有無其他。謝謝!
曦曦媽咪 ;-)

Joancu 發表於 17-7-20 12:17
荃灣區,較好的brand2a 係咪廖xx, 有無其他。謝謝!
我估你不是荃葵区的, 荃区2a是廖李, 2bc还有聖梁等等

回覆 oiyau2005 的帖子

全級名次前三分之一是band1 學生,學校填表banding冇錯👍

我哋填表時班主任有講
1.全級十五名可以盡填,就算派得唔好,叩門都冇問題
2.全級五十九名可以填兩間band1,第三間就要填band2,保險d
3.全級六十到七十名可以填一間band1,第二間一定要填band2
阿仔官小學生
‹ 上一主題|下一主題