用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Dylanli2017
go

jk923 發表於 17-7-16 21:49
自行時同區未必收,因為統一派位時已經會收到B1頭到尾嘅學生。外區睇咩學校,級頭幾個叫有啲機會,除左成 ...

讚同跨區出去有jetso, 中學真係有呢d心態, 5憂收咁。吸立下外區勢力,學校先更多元化先有進步

JJXKT 發表於 17-7-17 07:27
讚同跨區出去有jetso, 中學真係有呢d心態, 5憂收咁。吸立下外區勢力,學校先更多元化先有進步
...

呢個小朋友都幾唔好彩…

有冇JM可以講下柴天今年派位如何? 朋友下年派位, 但校網一如以往, 冇講所派往中學人數, 見家長問老師小朋友名次, 都係冇講, 又唔講BANDING, 咁叫家長點去揀學校, 柴天咁保密, 唔通真係 "神" 校

可以的話外闖見識下,知道一山還有一山高,向其他尖子學習
MCS奮鬥中        

回覆 妹妹頭 的帖子

柴天舊年有講喎
2016 升中派位結果      
本校 80%學生獲派第一志願的中學,89%學生獲派首三個志願,主要有:         
入 讀 中 學    人 數
# 荃灣官立中學 6
# 荃灣公立何傳耀紀念中學 11
# 可風中學(嗇色園主辦) 6
# 寶安商會王少清中學 3 .......

回覆 ecyy627 的帖子

今年已經謝絕公報了

妹妹頭 發表於 17-7-17 09:21
有冇JM可以講下柴天今年派位如何? 朋友下年派位, 但校網一如以往, 冇講所派往中學人數, 見家長問老師小朋友 ...
想當年學校幾好喎, 我哋排咗次序, 之後仲會逐一同家長見面講解, 主動講學生名次同BANDING, 估唔到而家咁樣, 咩都唔知點排呀...

咪係囉, 唔講名次真係唔知成績到咩位? 唔同banding, 邊緣人, 揀學校都有唔同, 唔通又係要所有家長都要聽學校擺佈? 咁..就可以保住派首三志願既%, 個個band 1生都叫自行2間band2 , band 2生就自行2間band 3, 搞掂, 一定首三志願

妹妹頭 發表於 17-7-17 10:35

咪係囉, 唔講名次真係唔知成績到咩位? 唔同banding, 邊緣人, 揀學校都有唔同, 唔通又 ...

可能考埋呈二先講

回覆 oiyau2005 的帖子

朋友個仔係前年升中, BAND 1生, 老師叫佢自行李同廖, 佢唔肯, 自行可同何, 比老師鬧, 話佢害左個仔, 佢話個仔4個A, 點解要揀BAND 2, 老師冇答佢依個問題, 到大抽獎時, 老師又叫佢乙一李, 乙二粱, 乙三林伯, 佢又冇跟老師, 乙一可, 乙二王, 乙三外區.... 比老師彈左幾次, 佢都堅持唔改, 佢同老師講, 你唔幫我交, 我自己去教統局交

最後, 佢派可風.....

妹妹頭 發表於 17-7-17 10:53

朋友個仔係前年升中, BAND 1生, 老師叫佢自行李同廖, 佢唔肯, 自行可同何, 比老師 ...

個老師係咪傻, band 1都咁, 就算要保首三志願, 自行都博啦, 我地學校成日比人話荃灣三寶, 我地老師都叫自行博, band 3博一間band 2添, 好奇問你朋友係咪聖X架, 佢地好似得頭10個band 1.

係柴

妹妹頭 發表於 17-7-17 11:11

係柴

咁癲

朋友個仔係前年升中, BAND 1生, 老師叫佢自行李同廖, 佢唔肯, 自行可同何, 比老師 ...
誤人子弟
MCS奮鬥中        

我個班主任就無叫我改選校,我自行、甲部兩間b1。
乙部都係兩間b1打後b2、3,乙部總共9間,佢無講好定唔好,淨係講話揀得太少,驚一個唔覺意唔知派咗去邊,咁實在再揀無可揀,咪求其寫多一間算數。

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 17-7-17 11:01
個老師係咪傻, band 1都咁, 就算要保首三志願, 自行都博啦, 我地學校成日比人話荃灣三寶, 我地老師都叫自 ...
聖X架仍然係 "神" 校, 神秘個 "神"

升中概況

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

我講果間唔係聖x架, 係柴x

miriam 發表於 17-7-17 12:22
聖X架仍然係 "神" 校, 神秘個 "神"

升中概況

我女係石圍角小學, 其實我覺得學校老師, 教學方針都幾好, 真係唔認同係寶校, 我地76人都有2X個派b1, 派b2都2x 個, 我相信大陪分都派啱banding.囉.

無人叩廖?  仔有筆試+面試都無消息!  

醒目開學勳章 王國長老

妹妹頭 發表於 17-7-17 12:25
回覆 miriam 的帖子

我講果間唔係聖x架, 係柴x
柴最高姿態係者幾年出左 4 位學生入林護, 係門口掛晒 banner, 2016 都有差唔多 1/3 入 B1.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題