用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘幼稚園邊間真係日日有NET?
go

九龍塘幼稚園邊間真係日日有NET?

如題,學費方面邊間最平?

回覆樓主:

點解一定要九龍塘?

retriever 發表於 17-7-10 20:19
點解一定要九龍塘?

因為近接送

THEPOOH914 發表於 17-7-10 22:13
因為近接送

又要學費平,又要日日有NET, 又要九龍塘,好難喎。

FULL TIME NET, 應該係學之園

retriever 發表於 17-7-11 08:09
又要學費平,又要日日有NET, 又要九龍塘,好難喎。

FULL TIME NET, 應該係學之園

學之園太遠了,想睇吓邊間NET真係長駐班房,邊間會較貴,我知英藝,York,金巴倫,聖若望,st cat有,但唔知NET時間有多少

THEPOOH914 發表於 17-7-11 08:58
學之園太遠了,想睇吓邊間NET真係長駐班房,邊間會較貴,我知英藝,York,金巴倫,聖若望,st cat有,但唔 ...

以我所知,只有學之園係NET 四年 FULL TIME 在班房。其他都係PART TIME。

retriever 發表於 17-7-11 09:16
以我所知,只有學之園係NET 四年 FULL TIME 在班房。其他都係PART TIME。

Thx

回覆 retriever 的帖子

HKPS/Harts/Piccolo also.  And perhaps Victoria also?

SarahGil 發表於 17-7-11 11:02

HKPS/Harts/Piccolo also.  And perhaps Victoria also?

其他唔知,HKPS 應該唔係幾年都FULL TIME。

Am a user and HKPS has full time NET for all 4 years.I think amongst all the so called 幼, only HKPS, LH and Victoria have full time NET for all the 4 years; whereas SC, KV and KM do not.

SarahGil 發表於 17-7-11 17:23

Am a user and HKPS has full time NET for all 4 years.I think amongst all the  ...

反而SC ,KV,KM冇(emoji)仲以為名幼語境會好d

SarahGil 發表於 17-7-11 17:23

Am a user and HKPS has full time NET for all 4 years.I think amongst all the  ...

謝謝指正!

THEPOOH914 發表於 17-7-11 18:34
反而SC ,KV,KM冇(emoji)仲以為名幼語境會好d

名幼有業績,唔駛用PACKAGE 爭市場。

又一村學校每天有20分NET上英文,不用學費,未知是否符合你要求。

THEPOOH914 發表於 17-7-9 15:26

KM用家,英普班,full time net, 學費應該相對最平

THEPOOH914 發表於 17-7-9 15:26

基督教中心
日日net
當然唔係full time net

回覆樓主

文娜雅拔

回覆樓主

多謝各位嘅資料、初步都有理想之選,期待面試嘅來臨(emoji)

回覆 THEPOOH914 的帖子

民幼,每班都是雙班主任,其中一位是外籍老師,阿仔讀左三年,是正宗的英國人。

JC_mami 發表於 17-8-11 10:38
回覆 THEPOOH914 的帖子

民幼,每班都是雙班主任,其中一位是外籍老師,阿仔讀左三年,是正宗的英國人。

我想問你當時考民生係點?好似好難入,你小朋友咩性格?