用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣葵青扣門
樓主: arun
go

荃灣葵青扣門  

easonkinki 發表於 17-7-12 09:55
我唔會揀荔天太多人話校風麻麻,如果4k覺得學費貴,可以試崇真

英文好崇真有d机,1路都係騎牛揾馬,加油!

醒目開學勳章 王國長老

easonkinki 發表於 17-7-12 10:08
荔天同皇仁,我會揀皇,起碼我住係佢對面十幾年唔覺校風差
引用當年我幫朋友問中學資料時對皇既評語.

皇係初中時唔畀出去食 lunch, 變相岩岩升中最易受影既時間留係學校, 所以學生比較乖, 校風唔差.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 17-7-12 10:22
引用當年我幫朋友問中學資料時對皇既評語.

皇係初中時唔畀出去食 lunch, 變相岩岩升中最易受影既時間留係 ...

昨日叩左燕京,今日顧超文,明天皇仁,各位jm知唔知叩門一般幾時先有消息?

高比簡 發表於 17-7-12 10:44
昨日叩左燕京,今日顧超文,明天皇仁,各位jm知唔知叩門一般幾時先有消息?
...

燕京收生係咪嚴格左?

yinblue 發表於 17-7-12 10:46
燕京收生係咪嚴格左?

阿仔成續上下學期2b1c,1b2c,操行b+

希望收到電話

回覆 arun 的帖子

please check pm
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

JJXKT 發表於 17-7-12 10:11
匯基好受歡迎,今日去可能太遲。想當年校長幫大囡打电話拍膊頭,都已經full晒無得in。
...

係滙基已full.. 會試找聖瑪嘉利,聖道迦南

琴日已去崇真, 但覺機會很小。
依家係燕京面試, 葵涌蘇淅明天見, 仲話見完即刻註册。因之前末搜集過這兩間中學, 想問下大家排序意見。
若果以下學校都收, 應如何排序:

1. 梁省德
2. 林百欣
3. 葵涌蘇浙
4. 青衣燕京

唔係好信小學老師意見, 所以上來問。

1. 梁省德 (B2B -荃灣較受歡迎)
2. 林百欣  (B3計荃灣較受歡迎)
3. 葵涌蘇浙 (B2B-C - 校風麻麻)
4. 青衣燕京 (B3計青衣較受歡迎)

如果B2 ,我較喜歡梁省德; B3 就燕京

http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

回覆 yinblue 的帖子

聽聞話係, 但都係B3, 但以B3計校風算不錯

熊大 發表於 17-7-12 11:05
係滙基已full.. 會試找聖瑪嘉利,聖道迦南
有冇試下香島中學
MCS奮鬥中        

arun 發表於 17-7-12 11:20
琴日已去崇真, 但覺機會很小。
依家係燕京面試, 葵涌蘇淅明天見, 仲話見完即刻註册。因之前末搜集過這兩間 ...

應該梁省德較好, 呀女自二乙二派到, 希望做到同學仔

oiyau2005 發表於 17-7-12 00:28
皇仁舊生會之前打去問話表格11/7前4點去學校拎,問12號仲派唔派就話唔肯定,你打去問下:

...
請問呢張野係咪學校派...吳祥川係英中?

回覆 jojoplanet 的帖子

吳祥川係b2

不是英中

oldgamesman 發表於 17-7-12 11:34
有冇試下香島中學

冇吖,下午去埋崇真

jojoplanet 發表於 17-7-12 11:38
請問呢張野係咪學校派...吳祥川係英中?

呢張嘢係我自己crop網上資料自己做, 吳應該係中中, 但其實除中文中史, 好似得一科係中文

妹妹頭 發表於 17-7-12 11:40

吳祥川係b2

吳祥川有冇英文班?

妹妹頭 發表於 17-7-12 11:40

吳祥川係b2

好似1班係精英班。另外,中6才可外出lunch.

oiyau2005 發表於 17-7-12 11:44
呢張嘢係我自己crop網上資料自己做, 吳應該係中中, 但其實除中文中史, 好似得一科係中文
...
吳祥川同李賢堯請問你有無comment?