用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 考完呈一傾到呈三
樓主: bb鼠
go

考完呈一傾到呈三  

簽名被屏蔽

Hoining 發表於 17-7-3 14:04
我仔學校仲少人得2班咋,所以我超大壓力

我成日同佢講到好嚴重,等佢知驚

簽名被屏蔽

Hoining 發表於 17-7-3 14:07
之前肯㗎依家爸爸撐佢話唔一定讀B1讀B3都一樣,我先煩爆

我老公又系,話讀到就讀,讀吾到就算,做乜咁執著,個仔巳經差到死,佢若無其事,仲覺得如果阿仔留班都無所謂,我同佢溝通吾到

回覆 瑩希媽媽 的帖子

學習, 讀書依樣野, 我同我老公諗法好一致, 大家都覺得, 讀BAND 1中學唔係因為要上大學, 只係覺得BAND 1 中學既學習風氣會好D, 小朋友易受影響, 朋友溫書, 佢地自己會跟住一齊溫書, 朋友去卡拉OK, 去行街睇戲, 佢地就自己會盲目去跟從

妹妹頭 發表於 17-7-3 14:16
回覆 瑩希媽媽 的帖子

學習, 讀書依樣野, 我同我老公諗法好一致, 大家都覺得, 讀BAND 1中學唔係因為要上大 ...

呢樣野自己不嬲系咁認為,但佢吾認同,所以乜都系我搞店,佢又吾理,吾理都由佢,仲講埋D廢話先死,真系大細都勞氣

簽名被屏蔽

回覆 Hoining 的帖子

家長教, 不如朋輩教

Hoining 發表於 17-7-3 13:58
無辦法我有3個SEN 仔,我識嘅教仔技巧多過佢d老師,我唯有轉行陪仔考呈分試
...
辛苦晒啦好媽媽

Hoining 發表於 17-7-3 14:07
之前肯㗎依家爸爸撐佢話唔一定讀B1讀B3都一樣,我先煩爆
其實爸爸唔想比壓力仔女啫. 你估佢唔想仔女入一間BAND ONE 咩, 可能佢見你緊張, 緩和下壓力.

瑩希媽媽 發表於 17-7-3 14:09
我老公又系,話讀到就讀,讀吾到就算,做乜咁執著,個仔巳經差到死,佢若無其事,仲覺得如果阿仔留班都無 ...

我老公乜都唔理

瑩希媽媽 發表於 17-7-3 14:22
呢樣野自己不嬲系咁認為,但佢吾認同,所以乜都系我搞店,佢又吾理,吾理都由佢,仲講埋D廢話先死,真系大 ...

我越來越發覺湊多個仔d男人越來越煩

Hoining 發表於 17-7-3 14:04
我仔學校仲少人得2班咋,所以我超大壓力

點解你地學校咁少班

簽名被屏蔽

bb鼠 發表於 17-7-3 19:36
我老公乜都唔理

所有野我一手包辦,佢仲要有時講三講四,頂佢吾順

Hoining 發表於 17-7-3 21:09
係我仔呢年咁少咋,9月嘅五年級已經3班,之後長開4班

我女一向4班,上年3班,我以為已經叫少人

瑩希媽媽 發表於 17-7-3 21:54
所有野我一手包辦,佢仲要有時講三講四,頂佢吾順

我同你一樣,仲要返工

簽名被屏蔽

bb鼠 發表於 17-7-3 19:36
我老公乜都唔理

Same here...唔理唔緊要,但又有要求!唉!

mantracy 發表於 17-7-3 23:27
Same here...唔理唔緊要,但又有要求!唉!

我仲多個工人要湊,一個湊4個