用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York N班學費?
樓主: babykie
go

York N班學費?

pizzafat 發表於 17-6-23 23:48
明白晒,多謝用家分享,係呢度比較少有York 正面評價

以前我都有分享過...不過好耐無睇EK, 係搞升小一先再蒲上黎, 其實d人講黎講去都係話商業, 因為貴,   我諗好多用家同我一樣都唔想再解釋咁多, 一陣又話打手, 嘥氣...講真學校咁多老師同NET, 人工唔吸引咪好似其他學校咁老師成日轉, York老師流失量真係好細, 讀咗四年, N班幾個老師都仲喺度, 剩係K1有個NET走咗返家鄉, 感恩我地遇到嘅老師都好好, 雜費有d野可以唔要, 茶點後期我都無join, 小朋友鍾意自己帶食物

gskw 發表於 17-6-24 00:05
PN 定N 先?

PN呀~

happy56789 發表於 17-6-24 00:22
以前我都有分享過...不過好耐無睇EK, 係搞升小一先再蒲上黎, 其實d人講黎講去都係話商業, 因為貴,   我諗 ...
用家基本上有讚,只是流言太多

gskw 發表於 17-6-24 00:05
PN 定N 先?

Del

happy56789 發表於 17-6-24 00:22
以前我都有分享過...不過好耐無睇EK, 係搞升小一先再蒲上黎, 其實d人講黎講去都係話商業, 因為貴,   我諗 ...

你好呀,我仔仔今年會讀pn, 但家長會攞校服曰一個net/white都冇見過,學校真係會有好多net教?我見好多老師都好young,宜家擔心緊老師資質問題

JLLmama 發表於 17-7-9 07:37
你好呀,我仔仔今年會讀pn, 但家長會攞校服曰一個net/white都冇見過,學校真係會有好多net教?我見好多老 ...

一般都唔會要白人老師做呢啲工作,因為佢地分得好清楚!

JLLmama 發表於 17-7-9 07:37
你好呀,我仔仔今年會讀pn, 但家長會攞校服曰一個net/white都冇見過,學校真係會有好多net教?我見好多老 ...

果日我先生都有返去攞, 見唔到net正常呀, 佢地唔會要幫手做呢d嘢, 不過就仲見到我大果個4年前的pn班的班主任, 個班主任睇落都係好young㗎, 但其實原來佢都起碼做咗4年pn班老師, 我反而鐘意老師年青d有活力d, 其實pn班老師先係最要有經驗同愛心, 因為佢地嘅學生年紀係最細同最需要被照顧, 我小朋友剛拎咗學校相冊返黎, 有張全體老師大合照, 就咁睇外國人都起碼15個以上, 未計ABC老師, 所以放心啦, 當年我揀York其中一樣都係鐘意佢係九龍塘數一數二擁有最多net嘅學校

回覆樓主:

想問n班主要咩語言上堂?

happy56789 發表於 17-7-9 15:21
果日我先生都有返去攞, 見唔到net正常呀, 佢地唔會要幫手做呢d嘢, 不過就仲見到我大果個4年前的pn班的班主 ...

多謝你回覆,我老公去攞校服果曰一個white都見唔到,佢仲問我係唔係騙局,聽左你甘講我宜家安心d. 我打算比我囝囝係york pn 讀完就上英基k1,希望york英文可以幫佢準備k1

JLLmama 發表於 17-7-10 00:16
多謝你回覆,我老公去攞校服果曰一個white都見唔到,佢仲問我係唔係騙局,聽左你甘講我宜家安心d. :lamlam ...
一定無問題, 當年我小朋友n班同學仔讀完都係去咗英基讀k1, 隔離班都有呀~

happy56789 發表於 17-7-10 09:50
一定無問題, 當年我小朋友n班同學仔讀完都係去咗英基讀k1, 隔離班都有呀~

Oh great thanks for ur information

回覆樓主

York PN學費有5900甘平? 我聽係6千幾x12

回覆樓主

超大B返3小時就$6xxx

gskw 發表於 17-6-23 23:47
唔係已過$6500咩?

過了,而且6千尾

happy56789 發表於 17-7-11 13:04
超大B返3小時就$6xxx

大B,三個鐘7千幾

而家請問2小時pn有沒有學術學?

我大仔個時讀york pn係3小時, 學好多野, 個時都係4800元, 而家成5800得2小時, 唉, 我其實好想細的都入返去york讀, york真係好好, 不過越來越貴

natalieqqmike 發表於 17-7-12 00:21
大B,三個鐘7千幾
一定係6千幾, 之前叫過我去交, 無可能7字頭

peggyhklam 發表於 17-7-12 10:35
而家請問2小時pn有沒有學術學?

我大仔個時讀york pn係3小時, 學好多野, 個時都係4800元, 而家成5800得2小 ...
點會無學術呀? 書都買成叠啦, 2小時係$5980, 我都覺好貴, 為咗打好個底, 無辦法...只望考到好嘅小學

happy56789 發表於 17-7-12 11:48
點會無學術呀? 書都買成叠啦, 2小時係$5980, 我都覺好貴, 為咗打好個底, 無辦法...只望考到好嘅小學
...

我當年大仔pn有教顏色, 形狀, 4x個中文字, 動物, 英文, 而家得2個鐘仍有教這些嗎?

york你可以放心, k俾到好好的學術, 我大仔也考到幾間, 所以學校的底非常好

happy56789 發表於 17-7-12 11:45
一定係6千幾, 之前叫過我去交, 無可能7字頭

我都覺得好亂,聽落係6千幾,係自動轉帳係7千幾!已經唔記得交過乜野費!見個書包唔同樣已經好驚!我打去問下先