用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幫幫手,宣幼 VS 培道
go

幫幫手,宣幼 VS 培道 [複製鏈接]

大女讀緊宣幼k2,細仔超細十二月B黎緊讀K1,CALL WAITING入既,交過求位信,班主任亦有幫過少少口今日收到培道CALL,免費加一條龍好吸引,我應該點揀好?

細仔我完全冇信心覺得佢係入到宣小個一半人,但另一方面家姐又成日都話想同細佬一齊返學,班主任幫手俾信校長時又講左幾句,如果我唔TAKE宣幼,會唔會有閒言明語?因為大女仲讀緊

細仔活潑好動,醒過頭又有啲頑皮,宣幼適唔適合?如果TAKE左培道,又會唔會對細佬黎講太寬鬆?

我想聽日答到學校,可唔可以幫手分析下

0    0    0    0

回覆 jeraldmama 的帖子

唔讀會唔會連家姐都會入唔番宣小?

回覆 jeraldmama 的帖子

Choose 宣幼。best suits your situation

jeraldmama 發表於 17-6-19 17:21
大女讀緊宣幼k2,細仔超細十二月B黎緊讀K1,CALL WAITING入既,交過求位信,班主任亦有幫過少少口今日收到 ...

想請問樓主是否target 女兒入宣小?聽人講就算宣幼生都要課餘在外補習先爭到宣小!

男仔好似不合適培道?
‹ 上一主題|下一主題