用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2017 校網狀況
樓主: charchar2001
go

2017 校網狀況 [複製鏈接]

回覆 charchar2001 的帖子

不如你看看呢個 :

41網分享
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3459166&fromuid=1712777

Felix223 發表於 17-6-19 13:46

不如你看看呢個 :

好少人討論

有得選擇搬去第二區, 比我梗係選九龍NET 41/ 香港NET 12, 起碼有多D 真一線小學選擇, 我無得選擇局住留喺NET 35.

Felix223 發表於 17-6-19 13:58

有得選擇搬去第二區, 比我梗係選九龍NET 41/ 香港NET 12, 起碼有多D 真一線小學 ...
認同....

一句講晒,九龍城34/35/41校網都係好校網,競爭自然會好大。
萬一touch wood你入唔到第一志願,你就有機會入到31/43網既學校。真係high risk, high return。
所以報九龍城網,一定要有私校在手,你填志願至可以填得進取。

一個閒人 發表於 17-6-19 14:07
一句講晒,九龍城34/35/41校網都係好校網,競爭自然會好大。
萬一touch wood你入唔到第一志願,你就有機會 ...

charchar2001 發表於 17-6-19 14:09
俾多個帖妳參考吓啦:

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3400854&highlight=
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-6-19 14:48
俾多個帖妳參考吓啦:

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3400854&highlight=
多謝補充資料~~~
‹ 上一主題|下一主題