用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問40校網有邊幾間係屬於一線小學呢? ...
樓主: 淘寶
go

請問40校網有邊幾間係屬於一線小學呢?   [複製鏈接]

貓頭雀 發表於 17-9-21 13:07
間間都話111優先,唔好盡信傻豬。
上年有人111 入旅小, 再叩荔天,最後荔天收左。
...

睇黎只有111報旅小,才真係優先收番,其他都係呃人

metaltse 發表於 17-9-20 13:27
本周六愛德有開放日 有遊戲玩
請問幾點鐘開始?

metaltse 發表於 17-9-20 13:27
本周六愛德有開放日 有遊戲玩

thx !  請問幾點開始呢?
我打去問話一定要受邀請先得,好唔明同一區40區,咁大細超都得!  津校都可以咁唔公平咩? 咁可以walk in 嗎?  坦白講佢咁做法係好令人不安, 但石硤尾附近佢係最好嘅一間

raytem 發表於 17-9-21 14:18
我打去問話一定要受邀請先得,好唔明同一區40區,咁大細超都得!  津校都可以咁唔 ...
St Thomas記得當年的開放日都要申請要被邀請先可去, 冇walk in 的.

raytem 發表於 17-9-21 14:18
我打去問話一定要受邀請先得,好唔明同一區40區,咁大細超都得!  津校都可以咁唔 ...
不用太執著. 其實唔係間間學校都有open day, 而且有啲就算有都要登記或收invitation.

印象中愛德一直也是没有open day的, 今個星期六其實是校慶活動, 邀請了一些幼稚園一同參與, 目的並不是給來年小一生參觀的, 亦没有家長講座介紹學校.

其實每個家庭選校標準也不同, 不用太在意這些形式上的活動, 最緊要合適自己小朋友.

lovelycatcat 發表於 17-9-21 13:27
請問幾點鐘開始?
好像是9點半 但不知是否要有票預約的

littlerabbitmom 發表於 17-9-21 18:01
不用太執著. 其實唔係間間學校都有open day, 而且有啲就算有都要登記或收invitation.

印象中愛德一直也是 ...

其實親自打過去confirm係open day唔係校慶,anyway 去都只係想了解多d間學校適唔適合自己小朋友啫,唔通去左open day就實收咩?  單靠學校網頁同用家既資料都沒有比親自去了解的好!  我報每間學校之前都必定會去聽簡介會再決定報定唔報,更何況呢間想投放111添,所以先咁重視佢既open day!  
不過都多謝你既安慰!  thx

starrymama 發表於 17-9-21 15:04
St Thomas記得當年的開放日都要申請要被邀請先可去, 冇walk in 的.

原來而家興咁做!
‹ 上一主題|下一主題