用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇子女在英國箍牙的分享
樓主: twtwtw
go

有冇子女在英國箍牙的分享 [複製鏈接]

brother4 發表於 17-6-17 15:19
同牙医講箍牙會回復自信心,估就不用收費。。。

真?試試先。XD謝謝四阿哥。

我仔箍左牙, 但9 月去英國, 只可假期回港睇, 可否PM 我牙醫資料,謝謝!

回覆樓主:

阿細返黎見左政府牙醫,同佢講係英國已經見過幾次牙醫及造牙模,政府牙醫都肯跟進,仲約左12月覆診,依家等9月返英國見牙醫,睇佢點攪先。但到依家都未話要俾幾多錢!

亮燈 發表於 17-7-24 08:07
阿細返黎見左政府牙醫,同佢講係英國已經見過幾次牙醫及造牙模,政府牙醫都肯跟進,仲約左12月覆診,依家等 ...

最好可能唔使俾錢。。。好看牙醫决定

brother4 發表於 17-7-24 08:36
最好可能唔使俾錢。。。好看牙醫决定

等佢9月返去覆診先知

因9月去英升學,我政府牙科(箍牙)話唔再跟,点算好?有冇私家医生會跟進?

回覆樓主:

試附近牙医一問,講清楚估會跟進!或考慮轉隱形箍,方便長時間在外不能覆診,可箍牙

有問,但因做左一半,醫生唔接,請問有冇介紹,pm我呀!謝謝!

pooh_2 發表於 17-7-24 11:09
因9月去英升學,我政府牙科(箍牙)話唔再跟,点算好?有冇私家医生會跟進? ...

已經cool左冇可能不follow

回覆樓主:

愚見政府唔再跟,要佢拆箍,不柝箍投訴佢,之後再去找私家做一定得。。。

twtwtw 發表於 17-7-24 12:02
已經cool左冇可能不follow

我見好多海外留學生回來也有檢查cool牙進度

醒目開學勳章

twtwtw 發表於 17-7-24 13:44

對呀! 阿仔約了明天做年檢

醒目開學勳章

因9月去英升學,我政府牙科(箍牙)話唔再跟,点算好?有冇私家医生會跟進? ...

因為沒有了學童保健?

阿細昨日見英國牙醫覆診,決定11月開始箍牙,係免費既!而暑假時亦見過政府牙醫(公務員牙科),亦講左話會去英國讀書及箍牙,佢話都會跟進,亦約左12月返香港時覆診。

亮燈 發表於 17-9-7 06:57
阿細昨日見英國牙醫覆診,決定11月開始箍牙,係免費既!而暑假時亦見過政府牙醫(公務員牙科),亦講左話會 ...

twtwtw 發表於 17-7-24 13:44

不好意思,你意思是在政府cool 牙,可以去外國讀書嗎?小朋友見了政府醫生,說了很多責任問題,勸我不要cool,但排到了又不想不cool.小朋友一年回4-6次,吾知可不可以。

victoriatio 發表於 17-9-7 21:06
不好意思,你意思是在政府cool 牙,可以去外國讀書嗎?小朋友見了政府醫生,說了很多責任問題,勸我不要co ...

呀仔去北愛讀書時,見有同學 cool 牙,no pay, 通知我 email 比校長。我大仔在北愛 cool 左牙兩年左右,轉校都有醫生跟進,在香港只有洗牙(政府牙科診所),現在已 cool 完,不知幾靚仔。在北愛 cool 牙,第一関只需學校肯帶佢看那邊的牙醫,加埋香港 medical report (需要 cool 牙)醫生報告。

呀女就 easy .. 同學校 email 需要 cool 牙,就拎左佢去見牙醫。現在 cool 緊,返香港都是洗牙。

那邊,好多小朋友需要 cool 牙,好多牙醫診所。

我印象中,我無比過 cool 牙費用,呀仔女比左,都應該有限。

billylulucoco 發表於 17-9-8 03:46
呀仔去北愛讀書時,見有同學 cool 牙,no pay, 通知我 email 比校長。我大仔在北愛 cool 左牙兩年左右,轉 ...

政府中環的香港牙科,cool 牙要排隊,到的時候,知道留學,叫你不要 cool, 不㑹跟進禾。比佢吹脹。

billylulucoco 發表於 17-9-8 03:50
政府中環的香港牙科,cool 牙要排隊,到的時候,知道留學,叫你不要 cool, 不㑹跟進禾。比佢吹脹。
...

我用 600 元取呀仔 個需要 cool 牙 report ... email 比校長,做嘢....

billylulucoco 發表於 17-9-8 03:51
我用 600 元取呀仔 個需要 cool 牙 report ... email 比校長,做嘢....

我冇問政府牙醫攞報告,因為我叫阿細問學校,話想睇牙醫箍牙,學校就帶左佢去睇左幾次,暑假前先話俾我地知已經睇左牙醫,前幾日再覆診就決定同佢箍牙喇!XD
‹ 上一主題|下一主題