用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH新開PG
樓主: fixedstar99
go

LH新開PG  

sweetbride119 發表於 17-6-21 16:53
我今日報都即時收到Bubble 7月offer, 一報要報16堂,$6400, 都唔平呀!所以依家仲諗緊,大家點睇?我仔無上 ...

我第一日報wibble wobble 到而家都仲係waiting

回覆:ultra_din 的帖子

ultra_din 發表於 17-6-21 18:48
我第一日報wibble wobble 到而家都仲係waiting

昨日剛收到Email佢星期二,四開咗新班有位
你Check下你有無通知?
星期一之前要覆佢呀

Angelina_barbie 發表於 17-6-24 13:08
昨日剛收到Email佢星期二,四開咗新班有位
你Check下你有無通知?
星期一之前要覆佢呀

有呀我都收到! 睇黎佢收超多學生

Pg 唔知會唔會睇背景呢?(如住咩地方)
請問收左pg 嘅家長可以講講呢?謝謝

Happyflora0212 發表於 17-6-26 17:35

我覺得冇關係,有位就比,你試下打去問。

Happyflora0212 發表於 17-6-26 17:35

我打過去問,有位就收,唔睇background

回覆樓主:

請問奥運站去近嗎?應該點行咩出口?各位同學

小森 發表於 17-6-29 00:54
請問奥運站去近嗎?應該點行咩出口?各位同學

維港灣出口,穿過一期商場 [見到點點綠轉右],行到小王牛肉麵隔離有個出口,可以用扶手梯到地下巴士總站

之後跟下邊地圖
需時大約8~10分鐘

leeleemrs 發表於 17-6-29 01:28
維港灣出口,穿過一期商場 [見到點點綠轉右],行到小王牛肉麵隔離有個出口,可以用扶手梯到地下巴士總站

...

thanks

請問大家知唔知一班幾多人上課?

ultra_din 發表於 17-6-24 21:45
有呀我都收到! 睇黎佢收超多學生

有幾多學生就開幾多班,又唔受教育署監察嘅。

已經上左一星期,大家感覺如何?any comment ? Worth continue ?

fluty 發表於 17-7-20 01:18
已經上左一星期,大家感覺如何?any comment ? Worth continue ?

雖然話90mins,但其實課程內容好簡單,主要得3個環節,circle time,action time,messy time,其他free play time同relaxation time冇咩用,幾乎可以忽略不計

fixedstar99 發表於 17-7-22 14:57
雖然話90mins,但其實課程內容好簡單,主要得3個環節,circle time,action time,messy time,其他free p ...

我都收到offer,不過時間唔啱,我reject左!
好想知道課程內容好唔好,因為都幾貴!

fixedstar99 發表於 17-7-22 14:57
雖然話90mins,但其實課程內容好簡單,主要得3個環節,circle time,action time,messy time,其他free p ...

Agree, 另外,課程太淺了。

lowbdiana 發表於 17-7-22 17:37
Agree, 另外,課程太淺了。

其實俾咁細個小朋友上,大家期望要幾深呢?

晴晴浩浩 發表於 17-7-22 17:46
其實俾咁細個小朋友上,大家期望要幾深呢?

我地果班全部都係2歲幾既小朋友,相對內容淺係事實喔。之前我個小朋友上過三四個其他playgroup,有d 雖然得45mins,但內容充實得多~

回覆樓主

明白哂~ 可能我地比較少接觸坊間及其他名幼的playgroup ,只上過馬惠屏老師的playgroup,所以對多數playgroup的形式不太了解。但總覺得充實二字要在小朋友的覺度睇。

回覆 晴晴浩浩 的帖子

小朋友近2歲,little habs 呢幾堂的野同佢年幾前上幾個月playgroup的程度差不多。