用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 喇小, 要放棄了
樓主: ryohga88
go

喇小, 要放棄了   [複製鏈接]

Soundervolt 發表於 17-6-10 12:20
楼主,阁下係唔係中错張六合彩,或係顺從返神的安排,弹弓手派位當日登記左?! 跟據学校消息,放榜當日全数 ...
會唔會好似我地KG當年咁...有家長當年声稱跨區中喇X
正當大家都為呢位前輩同學仔開心...連跨區都得
校長話是否甲部佢自己先知啦...但佢係陳XX喇X....呢....

mcl203 發表於 17-6-10 12:29
校長話 ...

上水都有一間

雲牛 發表於 17-6-10 12:32
上水都有一間

如果樓主派咗去上水嗰間喇沙就更加要恭喜佢,不過起碼要再等六年再说声“喇中,冇得揀了”…

ryohga88 發表於 17-6-6 16:26
阿仔很幸運, 只抽一間也讓他抽中了喇沙小學, 這是神的恩賜.

可惜的是, 今次沒為他選擇這一間好學校. 作為 ...

「阿仔很幸運, 只抽一間也讓他抽中了喇沙小學, 這是神的恩賜.」

感覺不是假的。如果是假的,為什麼要特別指明只抽一間???

可能已經有後備才會只抽一間。

總之,對等待中的人是好事。凡事樂觀看待,也是神的安排!

楼主,阁下係唔係中错六合彩,或係顺從返神的安排,弹弓手派位當日登記左?! 跟據学校消息,放榜當日全数獲 ...

好期待樓主回應!
而結果應該唔係大家誤會了樓主,就係樓主誤會了!
又或者樓主成功制造了hit post了!

mcl203 發表於 17-6-10 12:29
校長話 ...

如果派咗去喇X何文田兄弟學校已經值得感恩。尤其係男仔起碼有一間十分唔錯既聯繫中學,對唔少人嚟講已經係神嘅恩賜。

Soundervolt 發表於 17-6-10 19:50
如果派咗去喇X何文田兄弟學校已經值得感恩。尤其係男仔起碼有一間十分唔錯既聯繫中學,對唔少會人嚟講已經 ...

重點係中甲部下,疑似誤以為陳喇就係喇,搞咁多野浪費咗D運氣啫  ~

mytambb 發表於 17-6-10 13:02
「阿仔很幸運, 只抽一間也讓他抽中了喇沙小學, 這是神的恩賜.」

感覺不是假的。如果是假的,為什麼要特別 ...

莫非用神之名就可以講一尐凌駕學校答覆我嘅事實?講衹抽一間就一定係事實?咁不如話中甲部會更加係神蹟。而且學校唔會將小一剩餘學額收盡叩門學生,若果有人放棄學位亦未必益到其他人,就算樓主講既野係事實,諗住去做福叩門人仕亦睇怕會枉廢心機。

Soundervolt 發表於 17-6-10 20:39
莫非用神之名就可以講一尐凌駕學校答覆我嘅事實?講衹抽一間就一定係事實?咁不如話中甲部會更加係神蹟。 ...
仲糾纏緊

Soundervolt 發表於 17-6-10 20:39
莫非用神之名就可以講一尐凌駕學校答覆我嘅事實?講衹抽一間就一定係事實?咁不如話中甲部會更加係神蹟。 ...

前輩言重了。

人生可以放棄的實在太多。有人家財億萬富可敵國而突然失去了一切。有人傾國傾城而突然失去了健康、失去了生命。有人一人之下萬人之上而鋃鐺入獄。人生太無常了。神的旨意確是能凌駕一切。又何必要逞強呢?

本人只是想說可能,也只是帶來一點希望。願我主祝福大家平安快樂。

楼主,阁下係唔係中错六合彩,或係顺從返神的安排,弹弓手派位當日登記左?! 跟據学校消息,放榜當日全数獲得派位人仕已即时登記哂,冇人"喇小,要放棄了".....

楼主,阁下係唔係中错六合彩,或係顺從返神的安排,弹弓手派位當日登記左?! 跟據学校消息,放榜當日全数獲 ...
㑹唔會打漏左個陳字
‹ 上一主題|下一主題