用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 西貢李少欽95網
go

西貢李少欽95網

我小朋友入左李少欽,有冇同學仔呀?

我不是你同學仔, 只是好奇想知你乙幾入的?我隔鄰的女孩快升小三了, 她讀得很開心

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

老公姪女讀緊呢間, 讀得好開心, 小朋友本身母語係英文和日文, 揀呢間因為有唔少科目可選英文授課。班中都有唔少唔同國藉小朋友。

雖然係咁, 但姪女d中文科和普通話成績都好好, 下年升小三, 之前成績一直名列前茅!

Oh!Baby 發表於 17-6-5 11:07
我不是你同學仔, 只是好奇想知你乙幾入的?我隔鄰的女孩快升小三了, 她讀得很開心 ...

乙1

回覆樓主

代友問有冇將軍澳的派左入呢間會叩其他門?

sonwonh 發表於 17-6-5 21:19
代友問有冇將軍澳的派左入呢間會叩其他門?

我住日出康城都派着这间学校,到学校看了环境、老师都几好,觉得交通实在有些不便,我都有叩本区学校,想小朋友返学不那么辛苦

Wenjie66 發表於 17-6-7 13:10
我住日出康城都派着这间学校,到学校看了环境、老师都几好,觉得交通实在有些不便,我都有叩本区学校,想 ...

將軍澳去西貢太遠啦!

回覆樓主

請問有冇人有機會放位?

wincocity 發表於 17-6-22 23:35
請問有冇人有機會放位?

前兩天問過學校,他們說有2個人放位,你有興趣讀呢間

tigerbaby0505 發表於 17-6-23 02:07
前兩天問過學校,他們說有2個人放位,你有興趣讀呢間

有呀!我自行同甲一㨂左,派左乙一,早幾日問都未有人放,希望真係有位!佢連叩門位都冇啊!你是幫人問定純萃問下?謝謝回覆!

wincocity 發表於 17-6-23 05:31
有呀!我自行同甲一㨂左,派左乙一,早幾日問都未有人放,希望真係有位!佢連叩門位都冇啊!你是幫人問定 ...

你意思是首階段自行入唔到?再大抽獎選甲一李兆欽,但派左去乙一,對嗎?問過學校是因為有朋友派位唔好,所以先試下扣李少欽,我估會有人放位,你再追下學校,加油!

tigerbaby0505 發表於 17-6-23 10:04
你意思是首階段自行入唔到?再大抽獎選甲一李兆欽,但派左去乙一,對嗎?問過學校是因為有朋友派位唔好, ...

係呀,全中!今年呢間好搶手,西貢市爭硼頭,你朋友派得吾好係咪TKO 果面?好少區外人入返西貢叩門架bor.  
因為我星期一問過係仲未有人放位,如果之後到你問係有的話咁就有啲希望(emoji)

wincocity 發表於 17-6-23 05:31
有呀!我自行同甲一㨂左,派左乙一,早幾日問都未有人放,希望真係有位!佢連叩門位都冇啊!你是幫人問定 ...
你不是95校區網?

kinwlau 發表於 17-6-23 10:26
你不是95校區網?

不是95,係89區

回覆 wincocity 的帖子

我有朋友個女派咗, 佢成績好好, 而家等緊叩門消息, 佢一定放位, 因覺得返學太遠,, 你繼續問下學校啦!

wincocity 發表於 17-6-23 10:26
係呀,全中!今年呢間好搶手,西貢市爭硼頭,你朋友派得吾好係咪TKO 果面?好少區外人入返西貢叩門架bor.  ...

未有人放位係因為其他學校叩門未有結束,應該7月頭有人叩門成功就放架喇!

wincocity 發表於 17-6-23 10:27
不是95,係89區

89區是馬鞍山同西沙,如果住西沙入李少欽好近

wincocity 發表於 17-6-23 10:26
係呀,全中!今年呢間好搶手,西貢市爭硼頭,你朋友派得吾好係咪TKO 果面?好少區外人入返西貢叩門架bor.  ...

你買左書未?入左咩班?我就英普班

tigerbaby0505 發表於 17-6-23 10:48
89區是馬鞍山同西沙,如果住西沙入李少欽好近

我之吾係就係住西沙囉(emoji)

wincocity 發表於 17-6-23 10:53
我之吾係就係住西沙囉(emoji)

講錯!你是叩門的...哈哈!