用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 兩星期英國summer school,関於data card問題
go

兩星期英國summer school,関於data card問題

我囡(中三)會7月尾去倫敦,那裏可買電話加data card?請指教!

Applemannn 發表於 17-6-5 10:38
機場應該會有data card, 再唔系可以香港買定

因為我囡自己一個人去,如果價錢唔差太遠,係香港可以係邊道買到?唔該!唔該!

bb560 發表於 17-6-5 21:46
因為我囡自己一個人去,如果價錢唔差太遠,係香港可以係邊道買到?唔該!唔該!
...

深水埗鴨寮街 有得賣

香港買定,鴨寮街很多選擇,set 埋AC, 一落機換咭就用得。

回覆樓主

Heathrow BA 過海關時有sim card machine. £30一張「3」12GB+300min. for 1 month. iPhone即插即用.

上之我係fb買, 過數後寄嚟屋企, 已經買過2次

Applemannn 發表於 17-6-6 10:26
回覆 bb560 的帖子

我之前去UK旅行都系facebook買,跟住過數,然後拒寄比我 ...

可否給我FB 的link?  thx

Applemannn 發表於 17-6-6 10:26
回覆 bb560 的帖子

我之前去UK旅行都系facebook買,跟住過數,然後拒寄比我 ...
請問幾$?幾多GB?邊D國家啱用?

Applemannn 發表於 17-6-9 10:20
回覆 yslysl 的帖子

https://www.facebook.com/groupoints/?fref=ts

Many thanks

bb560 發表於 17-6-5 07:35
我囡(中三)會7月尾去倫敦,那裏可買電話加data card?請指教!

在希思路機場買比較貴!起碼比出面貴3,4成,先買sim都要10鎊!如果是summer school ,我相信學校有車接送,學校應該有wifi 可以用!
然後出到外面先買!先用1英鎊買sim然後topup
3, 比較便宜!25英鎊已經無限用,再加1鎊買sim card
Vodafone , 貴一些,大概15鎊只有1G!

我用giffgaff, 有需要可安排免費寄張SIM給你。開通左加£10鎊已可選在5G DATA PLAN,一般應夠用吧,要多些可增值多D 選再高容量的。
PM我再安排。thx

回覆樓主

有淘寶戶口,$47人民幣買到頭1GB 4G然後冇限3G plan,可以用28日。鴨寮街14日冇限4G$200,以上兩種好處係一落機就可以用。

https://www.facebook.com/giffgaffshare/