用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考試期間,會停晒恒常興趣班來温書嗎?
樓主: Jane1983
go

考試期間,會停晒恒常興趣班來温書嗎?  

IloveJJ 發表於 17-6-5 22:53
乜你哋學校好少功課架?我哋學校,憑測考前,啲功課排山倒海,連快手既細仔都做到無時間剩,根本無得溫習。 ...
咁奇? 我哋學校測考前無乜功課, 阿妹試過有一兩日直頭無功課添。老師無聊到上堂同佢哋溫書(係溫埋其他科喎)or睇ETV。

Jane1983 發表於 17-6-6 11:50
回覆 MrBeast 的帖子

Roller學的話,我都係唸住學識就ok,一個暑假的課仔。唔打算做長期興趣班。

學識後可否落park 玩就得,又或去ice rink,估原理差不多

little_yolky 發表於 17-6-6 11:52
唔會, 因為芭蕾响屋企附近15分鐘步行路程。佢哋九成興趣班單程都唔會超過35分鐘交通時間的。我都相當懶下。 ...
Roller 運動量比ballet 高好多,我見玩ice skate 的身材都好試正

回覆 MrBeast 的帖子

係呀,識一樣就兩樣都玩到,係志在佢有多樣嘢可以玩。
識人學幾年溜冰,又參加好多比賽,但呢樣唔係目標了。

IloveJJ 發表於 17-6-6 13:47
Again:你哋私校呀嘛!
我哋津校(負責任嗰種),學校慌住啲細路唔溫書,所以出好多幫你溫習既功課。
...
唔關私校,津校事囉!
聽我妹講,佢地間名私都係考試前勁多工作紙,我地津小反而冇乜功課,話比多D時間你自己溫書。

回覆 IloveJJ 的帖子

我哋掉轉就好啦
我自己比練習呀女做,佢一定同你討價還價。如果係老師比嘅功課,佢就一定唔做唔得。