用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 茶點可自備嗎?
go

茶點可自備嗎?

想請問家長們,註冊文件上見到,可選擇不交學校代辦茶點。其實真的有學生自備茶點的嗎?

linachoy 發表於 17-6-3 08:44
想請問家長們,註冊文件上見到,可選擇不交學校代辦茶點。其實真的有學生自備茶點的嗎?
...

小兒k1至k2都會自備茶點,但同一時間我地都有比茶點費,因偶然有水果都可以食下....只要到時係手冊到寫低比班主任知便可。

jasmie 發表於 17-6-6 19:53
小兒k1至k2都會自備茶點,但同一時間我地都有比茶點費,因偶然有水果都可以食下....只要到時係手冊到寫低 ...

聽家長們說學校只會提供水,不會有果汁或奶,飲品可以自備嗎?如果自備茶點,學校那份老師就不會派發嗎?我已交茶點費了

linachoy 發表於 17-6-7 07:07
聽家長們說學校只會提供水,不會有果汁或奶,飲品可以自備嗎?如果自備茶點,學校那份老師就不會派發嗎? ...

我地無自備飲品類,唔想太過與別不同....佢地一般只供開水,偶然有沖飲品/果汁, 學校網頁/學校內都會貼有每月茶點紙,學校會要求你寫原因係手冊,點解唔食學校茶點....如果你無醫生証明,純粹想小朋友食得健康,你可以寫小朋友比較敏感,想減少食加工類/可可類/奶類/製品之類嘅解釋...亦可註明水果/飲品除外。
如果你想小朋友食某一日嘅茶點,你可以係當日打電話比班主任代為安排。