用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 荃灣區幼稚園
go

荃灣區幼稚園

囝囝原本係九龍塘讀緊K1上午班,間學校比較谷,考慮緊轉校,但插班升K2的話通常只有下午班才有位,有無家長知道荃灣區哪間幼稚園來緊9月K2上午班有人退學或仲有位?
上午班(學術型) VS 下午班(關愛型) 如何選擇,大家比下意見

lawwct 發表於 17-6-2 00:35
囝囝原本係九龍塘讀緊K1上午班,間學校比較谷,考慮緊轉校,但插班升K2的話通常只有下午班才有位,有無家長 ...

我睇番你啲舊 post。你仔下午上密集式?

我怕小朋友頂唔順,所以最後無安排密集式比佢,現在上緊個別訓練,星期六上親子班。
你小朋友上緊耀能密集式?

lawwct 發表於 17-6-2 02:15
我怕小朋友頂唔順,所以最後無安排密集式比佢,現在上緊個別訓練,星期六上親子班。
你小朋友上緊耀能密集 ...

係呀。
我都諗緊密集式加 PN的問題。怕阿仔會攰。我覺得上密集式好緊要,PN就唔一定要番。不過屋企人唔係咁諗。
你返學之餘仲要上單對單都攰㗎。

回覆 lobb2015 的帖子

你小朋友上緊密集式,有進步嗎?

你小朋友應該是2歲多,上密集班對佢應該有好大幫助,PN似托兒所,比佢見多0的小朋友,學下規矩自理也無妨,到升左K1再算。
我囝囝3歲半才確疹,間幼稚園又比較谷....所以放棄了密集式的念頭。

lawwct 發表於 17-6-2 00:35
囝囝原本係九龍塘讀緊K1上午班,間學校比較谷,考慮緊轉校,但插班升K2的話通常只有下午班才有位,有無家長 ...

我係妳的話選下午班,因真係關顧到小朋友,同埋小班教學