用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 買火牛去英國大家選?
go

買火牛去英國大家選? [複製鏈接]

亞細notebook 的火牛壞咗。amazon uk見原裝+運費約30鎊,淘寶見原廠相似約200元不包運費,雜牌見50元不包運費,大家有介紹? 問多少少雜牌其實work唔work?另本港寄去英國可否?(本人對電孑產品認識有限)
   0    0    0    0

brother4 發表於 17-5-28 10:05
亞細notebook 的火牛壞咗。amazon uk見原裝+運費約30鎊,淘寶見原廠相似約200元不包運費,雜牌見50元不包運 ...

唔好諗咁多,買原廠。生命尤關唔好慳!

亮燈 發表於 17-5-28 10:25

唔好諗咁多,買原廠。生命尤關唔好慳!

對啊,買原廠好d,安全至上,不過你仔識自己換?

回覆樓主:

all thx,咁去Amazon uk買,火牛是外置的容易換

買原廠啦,起碼穩陣,唔值得為錢而將生命賭上。
至於換,網上有好多教學影片同指示,跟著做就冇問題。

1998Ruby1998 發表於 17-5-28 18:33
買原廠啦,起碼穩陣,唔值得為錢而將生命賭上。
至於換,網上有好多教學影片同指示,跟著做就冇問題。 ...

thx

火牛唔算複雜,响EBAY買過唔少$100以下火牛,全部冇問題,原裝火牛都係OEM代工,如果考慮保養問題,建議英國亞馬遜買,唔一定要原廠,一年內有事都有得追,而且直接英國寄去英國,快好多,買時留意插頭(指插電腦)形狀,輸出的V數同原本的火牛相符,AMP數大一點冇問題。
‹ 上一主題|下一主題