用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 暑假到啦! 大家會點安排小朋友節目?
go

暑假到啦! 大家會點安排小朋友節目? [複製鏈接]

如題, 我唔想小朋友就咁hea左個暑假@@
   1    0    0    0

我4月尾嘅時候就已經開始留意緊, 因為住跑馬地, 選擇好似唔算太多, 好彩都有唔小媽咪比意見我

Yinshanwang 發表於 17-5-26 17:14

學一種未學過嘅運動

打算每年學一種新運動唔理學得有幾叻志在玩下

picture 發表於 17-5-28 14:11
學一種未學過嘅運動

agree. 雖然冇特別咁plan, 但近這一兩年都是這樣,大左d能力高了些又試下新項目,不過都是其他小朋友kg已開始玩,我們慢人半步。

MrBeast 發表於 17-5-28 21:44
agree. 雖然冇特別咁plan, 但近這一兩年都是這樣,大左d能力高了些又試下新項目,不過都是其他小朋友kg已開 ...

冇乜期望只希望身體健康!

回覆 Yinshanwang 的帖子

睇合家歡電影。

Yinshanwang 發表於 17-5-26 17:14

係補習社報咗托管班呀,溫書加玩~有camp 有bbq,差唔多
不過家姐逢星期三另外學芭蕾舞,細佬就鼓~游水星期六,星期日就無報,因為合家歡(emoji)(emoji)

好期待暑假!主要係維持恆常有的活動,打多d波和游泳,再加一d參觀。今個暑假,希望睇多d書,因為平日返學真係無話可以長時間睇。同埋,要學識踩roller和踩單車。

回覆 sayhi_gigi 的帖子

我都係住港島區, 你最後點選擇呀?

picture 發表於 17-5-28 14:11
學一種未學過嘅運動

有冇邊間學咩運動出名D?:)

MrBeast 發表於 17-5-28 21:44
agree. 雖然冇特別咁plan, 但近這一兩年都是這樣,大左d能力高了些又試下新項目,不過都是其他小朋友kg已開 ...
咁誇張@@ 我想搞好佢Language先,或者一半Language班一半運動班

maychow0330 發表於 17-5-30 03:40
係補習社報咗托管班呀,溫書加玩~有camp 有bbq,差唔多
不過家姐逢星期三另外學芭蕾舞,細佬就鼓~游水星期 ...
托管班溫書係點架?好似都唔錯,又有人可以幫手睇住:)

Jane1983 發表於 17-5-30 10:14
好期待暑假!主要係維持恆常有的活動,打多d波和游泳,再加一d參觀。今個暑假,希望睇多d書,因為平日返學 ...
你全部都自己搞掂,唔洗報course?@@

回覆樓主:

看番*暑假應如何安排避免虛渡?working  Mon 。。。*有答案5月23日post

Jane1983 發表於 17-5-30 10:14
好期待暑假!主要係維持恆常有的活動,打多d波和游泳,再加一d參觀。今個暑假,希望睇多d書,因為平日返學 ...
阿妹話暑假要日日瞓足12個鐘, 同埋鐘意彈琴彈幾耐就幾耐, 彈足一日都得。

Yinshanwang 發表於 17-5-31 11:59
咁誇張@@ 我想搞好佢Language先,或者一半Language班一半運動班
身邊朋友不少kg已入水能游出水能跳,有毛有翼,叻個d小一前已玩潛水、路營,我就k3-小二也是閱讀為主,上小三summer才開始多些eca,人大左學野都快d。

little_yolky 發表於 17-5-31 13:05
阿妹話暑假要日日瞓足12個鐘, 同埋鐘意彈琴彈幾耐就幾耐, 彈足一日都得。 ...
訓得是福

little_yolky    發表於 17-5-31 14:41

回覆 little_yolky 的帖子

聽見都開心

回覆 Yinshanwang 的帖子

恒常興趣班係外報,我教唔來。另外參觀益力多係外面機構搞,roller都應該會報出面d course。
學術和睇書,就自己搞了。

Jane1983 發表於 17-5-31 14:26
回覆 little_yolky 的帖子

聽見都開心

佢係好開心既。

家姐就唔一樣, 前兩個禮拜問我:媽咪, 你幫我定好暑假個時間表未?
我問佢咩時間表, 佢話:每日幾點睇英文書, 幾點做練習果個。
唉, 我真係睬佢都儍。

佢仲提咗我幾次, 叫我快D book定數研9月份新學期個位, 佢話擔心唔知乜sir教, 教得唔好, 累佢低分, 要霸定個位補一補先喎。太先天下之憂而憂了。
‹ 上一主題|下一主題