用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 開學預備班
go

開學預備班 [複製鏈接]

請問學校8月底有無plan 或orientation 日比入小一的學生呢?
   0    0    0    0

回覆樓主:

push

文件有寫八月尾,未知邊日。

我亦收到風知道早前有些小一新生星期六上中文學習班,如果中文達標就唔使上呀。

button822 發表於 17-5-25 21:32

我亦收到風知道早前有些小一新生星期六上中文學習班,如果中文達標就唔使上呀 ...
全對
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

button822 發表於 17-5-25 21:32

我亦收到風知道早前有些小一新生星期六上中文學習班,如果中文達標就唔使上呀 ...

May I know what exact orientation period was this yr?

Thx a lot for your help !

bigearwong 發表於 17-11-15 15:59
May I know what exact orientation period was this yr?

Thx a lot for your help !

迎新日只有一個星期六早上,在八月尾,家長學生一齊出席見埋班主任。

至於額外既中文適應班應該早在四五月星期六已開始,唔係人人要上,小女唔使上,所以不太清楚日期。
‹ 上一主題|下一主題