用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家考試會用幾多時間溫習呀?
樓主: HappiMom
go

大家考試會用幾多時間溫習呀?

考前一星期係噤𠵱温下。我覺得得佢温得多仲得到反效果。

HappiMom 發表於 17-5-21 21:12
我囡小三,大概考前的尾二或尾三的星期日開始溫,星期日早上兩個小時,下午兩個小時左右,都ok,不過我想溫 ...

我女很難叫到佢溫書,佢最多肯溫常識但也是前一晚才溫

回覆樓主:

我吾知咩係GS ,咩黎架?

santakit 發表於 17-6-1 15:05

常識? General Studies?

santakit 發表於 17-6-1 15:05

General study 常識

HappiMom 發表於 17-6-1 21:10
General study 常識

OIC :D Thanks

回覆 little_yolky 的帖子

//最早人類暫時發現資料是700萬年,估計最早猿從猴分支開來亦唔會超過一千四百萬年,再由猿分支出人種,按現時既理解,唔會超過一千萬年。億年是不可能的,因為當時環境不利哺乳類發展,當時最威既係恐龍。//

人類是從物種A演化過來,物種A又從物種B演化過來.......。物種B的習慣會遺傳給A,A會遺傳給人類。所以幾億年前人類的不能叫做人類的祖先,有很多特性到今年仍根值在我們的深處。

eviepa 發表於 17-6-2 00:29
回覆 little_yolky 的帖子

//最早人類暫時發現資料是700萬年,估計最早猿從猴分支開來亦唔會超過一千四百 ...
原來你係講緊物種既起源......