用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國回港放暑假,有什麼安排比佢哋!
go

英國回港放暑假,有什麼安排比佢哋!

大家細路英國返香港放暑假會唔會安排補吓習?差不多放成兩個月!

HICHOWMUM 發表於 17-5-21 16:21
大家細路英國返香港放暑假會唔會安排補吓習?差不多放成兩個月!

一定唔會,佢地會HEA足兩個月,搵同學朋友出去玩、食飯、傾偈。返到學校再搏殺。

一定唔會補習。回來有試過學泰拳,約同學打波踏單車,出外旅遊,享受學生生活。

回覆樓主:

今次考GCSE 全軍盡墨,下次希望阿細醒目D及多努力。。回來7月要整牙套及去日本遊,8月再去一次因較早在網上搶佐平機票,但晚機去早機超辛苦,溫習靠佢自己努力,自己要番工冇時間理佢,有空應去agent及面試,希望有學校收佢讀GCE ...ielts不會考因未夠16歲 。。。

brother4 發表於 17-5-21 18:33
今次考GCSE 全軍盡墨,下次希望阿細醒目D及多努力。。回來7月要整牙套及去日本遊,8月再去一次因較早在網上 ...

咁嚴重?點全軍盡墨?講笑咋!

未夠16歲 , 大家會唔會安排考 ket, pet, fce, cae, cpe ...?

Leung2010 發表於 17-5-21 18:45
未夠16歲 , 大家會唔會安排考 ket, pet, fce, cae, cpe ...?

乜野黎架?

吾知所謂細路有幾大? 去過外面回来、除非自己要求、不然只是父母話[要捕習La]、未必肯去、就算去、都不会専心。 
同細路相量下、想如何渡過会少D激気。 不知道幾歳?
可試下YMCA CAMP。  ots of activies there but depends on age. 
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

brother4 發表於 17-5-21 18:33
今次考GCSE 全軍盡墨,下次希望阿細醒目D及多努力。。回來7月要整牙套及去日本遊,8月再去一次因較早在網上 ...

4哥

GCSE 仲考緊,未完,仲有機會,努力加油 !

回覆樓主:

14歲, 今年9月Year 10, 要考GCSE , 想同佢補吓數!

Ket 及 Pet 已經在小五小六考咗,用嚟考直資中學。其他未聽過,小朋友多大?記得香港小學時,小學幫報考Excel, 到我apply UK year 9, UK 學校話張cert. 有用,所以免考English。

亮燈 發表於 17-5-21 18:37
咁嚴重?點全軍盡墨?講笑咋!

亞細以為很簡單,今次出課外題多,所以。。。強差人意,可能全軍盡墨

db7mu23 發表於 17-5-21 20:37
4哥

GCSE 仲考緊,未完,仲有機會,努力加油 !

thx

有冇家長想幫仔女/仔女自己想搵補習或備科?我自己大學畢業都係放暑假冇嘢做等九月番去

brother4 發表於 17-5-21 20:56
亞細以為很簡單,今次出課外題多,所以。。。強差人意,可能全軍盡墨

希望唔會啦!四阿哥唔好自己嚇自己啦!冇事既!

亮燈 發表於 17-5-21 20:18
乜野黎架?
http://www.cambridgeenglish.org/exams/
劍橋國際英語認證,是「英國劍橋大學語言測評考試院」(Cambridge English Language Assessment)專為各階段英語學習者所研發設計的分級測驗,依試題難易度分

4阿哥

GCSE 仲考緊,冇事既!

亮燈 發表於 17-5-21 23:01
希望唔會啦!四阿哥唔好自己嚇自己啦!冇事既!

冇嚇自己,其實是好事,早D受吓折節,希望佢能更加努力。。

Leung2010 發表於 17-5-21 23:10
4阿哥

GCSE 仲考緊,冇事既!

主科好似考咗,丫10成績重要?

我下個禮拜五返,一返黎就開波幫人補習