用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 知唔知祟真學邊隻phonics
樓主: Katharinethepig
go

知唔知祟真學邊隻phonics

mrsbb9902 發表於 17-10-31 13:37
回覆 emalanlan 的帖子

一早講過要小心方丈份人極小氣架啦,話口未完就派人攻擊你,不過好好笑,有D講來 ...
WOW!   我好驚呀!  

littlebee_sarah 發表於 17-10-31 10:33
放心, 我小朋友讀ACK, 但今年interview已經有以下offer及second interview:
Offer:
真道

可否分享下小朋友學緊咩/程度同平時點train? 我小朋友也是ack的,謝謝

Cheung33333 發表於 17-10-27 08:04
睇唔過眼要出句聲,惡意中傷學校太過份了。
我仔在崇真K2了,讀左兩年,遇過兩個班主任都是有愛心的老師,K ...

我囡也是(emoji)2學生,星期6有免費興趣班嗎?

Ginger_Gin 發表於 17-11-4 21:07
可否分享下小朋友學緊咩/程度同平時點train? 我小朋友也是ack的,謝謝
...

平時只學游水同畫畫,都係小朋友自己選擇。學術都只係靠學校,沒有特別train。由K2開始有俾佢返學校的興趣班,因為夠平,又可以俾佢放學後同d同學仔一齊上,一齊玩。

littlebee_sarah 發表於 17-11-5 10:29
平時只學游水同畫畫,都係小朋友自己選擇。學術都只係靠學校,沒有特別train。由K2開始有俾佢返學校的興趣 ...

謝謝你,那請問小朋友有特別拿什麼cert嗎?在學校是不是有學術獎/操行獎的?謝謝

Ginger_Gin 發表於 17-11-5 12:18
謝謝你,那請問小朋友有特別拿什麼cert嗎?在學校是不是有學術獎/操行獎的?謝謝
...

沒有什麼獎狀,只有泳會的比賽獎牌,但不是什麼大賽,只是泳會自己舉辦的比賽,每場比賽得3-5個小朋友參加。

在學校更加沒有拿獎項,只係普通學生。

回覆 V_CHENG 的帖子

有不過要抽籤的,一年抽一次,留意學校網站和通告.