用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中國舞8級,經常表演有獎,對升中有幫助嗎 ...
樓主: kkv408
go

中國舞8級,經常表演有獎,對升中有幫助嗎   [複製鏈接]

miriam 發表於 17-5-18 10:47
你好叻叻估中左
點評功能只有管理團隊先可以用.
點解要block 普通用戶點評呢

b3410 發表於 17-5-18 14:18

咪係囉, 以前有一次更新, 已經開始食晒D點評字了。依家連字都唔俾寫。

點解要block普通用戶點評X2

little_yolky 發表於 17-5-18 09:09
女嚟架, DG衰咗, HY waiting。其他直資無考。自行伊中in都無得in, BPS in完小朋友覺得無乜希望, 話D英文好 ...
原來呢個就係你早前講名小級10無得in伊中果個,如果真係名小級10又真係冇乜理由無得in,謎底解開左未?

little_yolky 發表於 17-5-17 10:33
要睇你target邊間中學囉。我朋友仔今年小6, 跳舞、唱歌好多奬, 名小級10內, 但佢target既學校實在太高不可 ...
係我仔果間定新果邊?我地級十內有得in伊中喎,級2X果d就冇喇。

Eat_Sleep_Play 發表於 17-5-18 22:59
原來呢個就係你早前講名小級10無得in伊中果個,如果真係名小級10又真係冇乜理由無得in,謎底解開左未? ...
名小, 莫講話級10內, 即使級1X 都應該有機, 所以我都

kkhon 發表於 17-5-19 01:19
係我仔果間定新果邊?我地級十內有得in伊中喎,級2X果d就冇喇。
你都係油尖旺區? 佢係舊果間喎, 點解你哋有得in佢無得in?

Eat_Sleep_Play 發表於 17-5-18 22:59
原來呢個就係你早前講名小級10無得in伊中果個,如果真係名小級10又真係冇乜理由無得in,謎底解開左未? ...
我覺得DGS無機係正常, HY waiting都份屬正常, 因為佢無運動, 但係伊中in都無得in, 就實在可憐。不過佢哋學校年年都唔係入好多伊中就真。始終伊中應該好多猛人apply。

回覆樓主:

可能係名額問題。來自同一小學的自行申請,有啲中學只會選幾個見,有啲係只見兩三個。誇張啲講,如級1-8都有報,級9一定無運行。

kkv408 發表於 17-5-17 08:51
小朋友小五,屬band1中學生,中國舞已考8級,暑假會考9級,經常於學校舞蹈節表演拎三甲,想問對升中有幫助 ...

唔好意思想問下,我記得中國舞考級應該有最少年齡限制㗎,點解你小朋友可以小五就咁快考到八級嘅?

我覺得對某D中學係有幚助, 今年去多D心儀中學了解一下

回覆 little_yolky 的帖子

同一间,咁又真系奇喇!

肥仔豬 發表於 17-5-19 10:59
唔好意思想問下,我記得中國舞考級應該有最少年齡限制㗎,點解你小朋友可以小五就咁快考到八級嘅?:questi ...
我女剛啱F1先考8級咋……同佢-班不少同学係F2添~

Yanamami 發表於 17-5-19 11:43

係呀我女而家小六都係啱啱考完七級咋,佢啲中國舞同學都係小六同中一,呀女已經差唔多係全班最細架喇,所以我覺得有啲奇怪小五點解可以考左八級

Yanamami  可能佢果个唔係北京舞蹈学院既證書?  發表於 17-5-19 13:06

BBKDWLAM 發表於 17-5-19 10:55
可能係名額問題。來自同一小學的自行申請,有啲中學只會選幾個見,有啲係只見兩三個。誇張啲講,如級1-8都 ...
咁唔公平? 咁可能佢哋級9隨時叻過人哋級5喎。 咁我又估計, 佢哋學校真係有可能級1-8都有報喎, 因為係男女校丫嘛, 男仔女仔都可以揀, 唔同九華同油真, 只可以單性別揀。
其實, 我覺得如果佢自二揀油真機會會好大, 不過, 如果收咗無得搏大抽奬, 佢又會好唔甘心吧。

Yanamami 發表於 17-5-19 11:43
依? 你女女咁多才多藝既? 游水又掂中國舞又掂?

我想問下, 中國舞三級難唔難考? 因為好似話嚟緊12月大女可以考, 但係我驚影響呈分。另外, 你覺得呢D跳舞考試證書, 對考B2學校有無幫助? 阿妹芭蕾舞跳得唔錯, 應該可以攞到丁既, 如果有幫助, 咁不如俾佢繼續學落去。跳下跳下, 個身型好似好靚咁。

little_yolky 發表於 17-5-19 09:30
我覺得DGS無機係正常, HY waiting都份屬正常, 因為佢無運動, 但係伊中in都無得in, 就實在可憐。不過佢哋學 ...

HYS / DGS都唔係無運動唔得㗎~~~

mcl203 發表於 17-5-19 12:11
HYS / DGS都唔係無運動唔得㗎~~~
有, 就緊係好好多啦。

little_yolky 發表於 17-5-19 12:12
有, 就緊係好好多啦。

都係未必,好難講 ~~~

醒目開學勳章 王國長老

有時有會員不停出點評, 會令到人地好難引用/回應佢, BK點評只可以出公仔好耐了
普通人同版主咪一樣, 當只有版主可以點評, 好明顯係EXPECT版主做版務用啦, 版主都唔會用呢個"特權"黎吹水嘅

‹ 上一主題|下一主題