用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 st Margaret first in result
go

st Margaret first in result

純粹好奇,其實有無人自從上年7月定8月first in 後到宜家都係音訊全無?定我地封信寄失左?(emoji)(emoji)

回覆樓主:

我好似6月in,都未有信

ammc 發表於 17-5-11 22:28
純粹好奇,其實有無人自從上年7月定8月first in 後到宜家都係音訊全無?定我地封信寄失左?(emoji)(emoji)
...

8月in, received nothing yet

回覆樓主:

好多人in完都石沉大海

琴日忍唔住打去學校問,個staff話上年寄左掛號比我,但又講唔到幾時寄,但我無收過

我個仔first in都隔咗半年後先收到信話係waiting

ammc 發表於 17-5-13 09:23
琴日忍唔住打去學校問,個staff話上年寄左掛號比我,但又講唔到幾時寄,但我無收過
...
7月IN, 今年二月收掛號信, REJECTED

聽講有的人近期先被學校call 2nd in

jjerry 發表於 17-5-15 15:04
聽講有的人近期先被學校call 2nd in

用電話call?

我11月in, 到而家咩回音都冇

回覆 miumiu611 的帖子

應該係電話call

呢個學校真係好奇怪 ... 同我小朋友同一日 IN 既  好快已經收到掛號 REJECT 信, 我到而家都無收到任何消息

ashley-mama 發表於 17-5-17 11:30
呢個學校真係好奇怪 ... 同我小朋友同一日 IN 既  好快已經收到掛號 REJECT 信, 我到而家都無收到任何消息  ...

你幾時in? 可能仲有機會second in (emoji)(emoji)

回覆 jessica723 的帖子

7/2016 first in

回覆樓主:

我10月定11月 1st in, 前2日打嚟叫我哋2 nd in

...

石沉大海了……上年8月in…音訊全冇

今日打去學校問, 話waiting list, 自己唔打去問都唔知. 呢間學校都幾得意, 又唔通知,音訊全冇.
佢地話有人唔讀先call waiting list,最遲8月先通知.

...

想請問大概會問啲咩?要考認字嗎

這是要考考大家的誠意了。如果真的心儀,keep住寫信,終會叫你再見一次面。畢竟過咗成年,小朋友絕對脫胎換骨

回覆 callmebabe 的帖子

中英都會問,如果有機會見副校會問下日常生活,普通常識。