用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 香港書展2017
樓主: huba
go

香港書展2017  

little_yolky 發表於 17-6-27 11:31
聞下書香都勁開心。

yes, 唔買都去聞吓,勁爽!

回覆樓主

要拖喼去

bobbob 發表於 17-6-27 12:31
仲可以買啲過期科普雜誌,睇啱topic先買,我仔耐唔耐都攞返出嚟睇

請問科普雜誌有什麼好介紹呢?我都想買給仔仔睇下,謝謝!

未來兒童 幾好

little_yolky    發表於 17-7-19 16:04

我想問英文雜誌又有咩好?
好尷尬,story box唔夠挑戰性,adventure box又太深
有本叫clubhouse jr 係圖書館睇過好似啱程度。
唔知香港有無代理

zanezane 發表於 17-7-15 19:32
我想問英文雜誌又有咩好?
好尷尬,story box唔夠挑戰性,adventure box又太深
有本叫clubhouse jr 係圖書館 ...

我剛直接向 Clubhouse Jr 提問了,待覆。如想,你也可以向他們直接查詢。

https://store.focusonthefamily.com/contact

回覆 huba 的帖子

好,唔該哂。
我今年都會去書展,但隨著網上購書真係好方便,已無左係書展大量入貨嘅衝勁。因要選書就要慢慢睇,人多就無心情尋實。
故事書又唔係好願買,因小朋友升左小學就睇書睇都好快,買左唔夠一兩日就會燒一本。。。。寧願平日去書局打書釘,或者去圖書館借。

我主要去訂雜誌,因為書展offer嘅優惠會比平時訂多少少,多份禮物都好。。。。
補充都會入定本考試前急救下。

其餘時間就俾小朋友去捉下棋,試用下產品。
會俾少少錢佢地學下點去有智慧地消費。

zanezane 發表於 17-7-15 22:05
回覆 huba 的帖子

好,唔該哂。

回到你雜誌訂閱的問題,切勿假設在書展訂會抵,有些海外雜誌直接訂閱會更快捷及便宜。

例如:National Geographic Kids 可從 National Geographic 網站直接落單能直接寄至府上及比起書展內的代理價便宜。

醒目開學勳章

goose2006 發表於 17-7-15 16:14
請問科普雜誌有什麼好介紹呢?我都想買給仔仔睇下,謝謝!
我仔會睇national geographic kids 同 young scientists

huba 發表於 17-7-15 22:30
回到你雜誌訂閱的問題,切勿假設在書展訂會抵,有些海外雜誌直接訂閱會更快捷及便宜。

例如:National Ge ...
我上年訂national geo kids.係書展訂,佢送多左本圖書同多一期舊嘅俾我。

我都唔一定係書展訂,行完覺無著數當然會自己上網再訂啦😅
有d雜誌係有著數嘅。

zanezane 發表於 17-7-16 10:13
我上年訂national geo kids.係書展訂,佢送多左本圖書同多一期舊嘅俾我。

我都唔一定係書展訂,行完覺無著 ...

哪些雜誌在書展訂有著數?可否分享一二?

回覆樓主

Thanks for the info

回覆樓主

Thanks all for the info (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 huba 的帖子

我曾訂過紅蘋果,banyard果個攤檔。佢送左本舊雜誌,有動力沙,電筒,人體器官小模型抽。

National geographic送左本硬皮圖書,一本舊雜誌。
學校都有時會派表格,我發現禮物同書展開會唔同,所以去書展我都會望望,禮物吸引嘅先訂。興趣唔大就留返係學校訂或自己上網訂。

書展好多野都未必會平好多,唔同嘅係贈品,小禮物果d.有d sales好識做,好傾嘅會再送多少少野,例如file,筆果d..... D碎野多到返屋企都唔會認得係邊度送嘅

期待書展開鑼後大家上黎分享抵買戰利品。

huba 發表於 17-7-15 22:30

例如:National Ge ...
想請問, 若果訂NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, 係咪應該上佢個US WEBSITE 訂先會平D 呀?

回覆樓主

請問書展會有kindle賣嗎?會抵買嗎?

felesue 發表於 17-7-17 17:36
想請問, 若果訂NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, 係咪應該上佢個US WEBSITE 訂先會平D 呀?

係呀,你可以先上去美國NG官網記低整年的海外訂購價,然後比較埋香港書展內的 agent 價才決定。

hellora 發表於 17-7-17 17:57
請問書展會有kindle賣嗎?會抵買嗎?

在香港(包括在書展內)買到的 Kindle 都是水貨(以前可以直接從美國Amazon訂購)。

建議你先上去Amazon揀 model 及記低價錢作參考,然後去各電腦中心選購。如果你很少去腦場或沒時間比較,可考慮深水埗福仁商場(深水埗地鐵站黃金電腦中心地面出口左手邊)1/F的紅葉書室,他們的 Kindle價合理而且也有 Kindle cover賣。(利申:我與紅葉並無任何業務及利益關係。)

huba 發表於 17-7-17 18:13
係呀,你可以先上去美國NG官網記低整年的海外訂購價,然後比較埋香港書展內的 agent 價才決定。
...

Thanks a lot!