用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 香港書展2017 (第28屆)
樓主: huba
go

香港書展2017 (第28屆)   [複製鏈接]

回覆樓主:

有冇人知道Brandon Mull 嘅Five Kingdoms 是否一套五本已完結。我見Meteo得1-4,邊嗰booth有一套買?

S-Kwok 發表於 17-7-22 15:02
今年讀書人介紹咗套“誰是大豬頭”系列比阿仔,封面寫係中高偵探小說,我覺得適合升小三四嘅小朋友睇。
...
呀仔近期大愛:少年科學偵探CSI共30本, 深過大豬頭, 更加有深度, 破案關鍵次次不同, 總之天文地理、力學、科學....樣樣有, 曾上陶寶睇過, 也要6x一本, 商務等大書店有得賣, 你可以去睇睇

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 17-7-22 15:05
有冇人知道Brandon Mull 嘅Five Kingdoms 是否一套五本已完結。我見Meteo得1-4,邊嗰booth有一套買?
...
無見過呢套書,不過我見amazon話11月先出第5集喎
https://www.amazon.com/Time-Jumpers-Five-Kingdoms-Brandon/dp/1442497122/

四隻貓 發表於 17-7-22 08:30
係呀,Metro書價係比較貴。但佢地方鬆動,擺放整齊,找書容易。

Metro 放書分類整齊又真係值得一讚。

angiejoe 發表於 17-7-22 17:22
呀仔近期大愛:少年科學偵探CSI共30本, 深過大豬頭, 更加有深度, 破案關鍵次次不同, 總之天文地理、力學、 ...

謝推介。
呢套我都有1-20,阿仔有睇過吓,但唔深入。由於阿仔唔鍾意睇中文書,唯有試吓淺啲,睇吓會否引起佢興趣,儲多啲詞彙幫佢過渡到下一層次。

bobbob 發表於 17-7-22 21:04
無見過呢套書,不過我見amazon話11月先出第5集喎
https://www.amazon.com/Time-Jumpers-Five-Kingdoms-Bran ...

謝謝你的post.

回覆樓主:

天文台已發出8號風球預警,即是書展暫時不開。

仍想今天去書展的網友,請詳閱以下消息以了解書展的安排:

http://hkbookfair.hktdc.com/tc/Fair-News/2017jun23.html

回覆 huba 的帖子

幸虧昨日已去

Christi 發表於 17-7-22 22:23
Metro 放書分類整齊又真係值得一讚。
係,所以就算明知貴D,囡囡都揀咗幾本,因為一眼就見到心頭好,唔肯放過。

回覆 Christi 的帖子

Harry Potter 最便宜在Hall 1見過$430.

Panda_mother 發表於 17-7-23 13:00
回覆 Christi 的帖子

Harry Potter 最便宜在Hall 1見過$430.
嘩,如果$430真係唔駛諗,未有的買定一套放屋企供奉都好.

好幾年前有英國通的朋友本來話去開英國幫我買, 佢又話在香港若見到$500樓下就已經好抵可以放心去買, 我幾年前在書展買$499,可能英磅跌,越來越平.

回覆樓主

最新閉館時間:
香港書展:
7月24日 (星期一):晚上11時
7月25日 (星期二):晚上7時

香港運動消閒博覽:
7月24日 (星期一):晚上9時
7月25日 (星期二):晚上7時

來源:HKTDC Facebook
Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

醒目開學勳章

huba 發表於 17-7-21 18:54

可能昨晚你工作完已經散晒。
謝謝你. 我今晚入去補飛.
你說得對. 星期四晚淨係在樂思個BOOTH 揾練習同俾錢都花咗作成個鐘, 簡直係torture.
D 練習要乜無乜, 放到乱晒. 下年都係到網頁預購算.

Strawberrys 發表於 17-7-23 22:59
最新閉館時間:
香港書展:
7月24日 (星期一):晚上11時

明晚售票和入場安排:

今日會唔會好多人?
如果開到11點,好似放工后都可以入去行一轉。

angiejoe 發表於 17-7-22 17:22
呀仔近期大愛:少年科學偵探CSI共30本, 深過大豬頭, 更加有深度, 破案關鍵次次不同, 總之天文地理、力學、 ...
好介紹

醒目開學勳章

Update

1A-E32 Publishers Marketing

Roald Dahl box set $315

Treehouse 5 books collection $169

Mr Men 40th anniversary box set (10 books) $136
Horrible Histories blood- curling 20 books $338

The Lord of the Rings collection $176

Percy Jackson Ultimate Collection $209 (不過如果唔洗有SLIPCASE, READING PLUS LTD (3C-A06) 5本 書係$199 (唔知售罄未))

The Divergent series $262

My Weird School 21-book Box set $518

3D-A37 Foreign Press (China) Ltd

Lego books (eg. Star wars brickmaster, Chimo brickmaster) $230 for 3 + 1 Free book - Lego Friends Character encyclopedia.

PY-Sing 發表於 17-7-24 21:59
Update

1A-E32 Publishers Marketing

未見過咁平RD.
我在呢度入左以下$199。同David Williams.

醒目開學勳章

lui 發表於 17-7-25 09:53
未見過咁平RD.
我在呢度入左以下$199。同David Williams.

RD 真係跌破底價, 兩年前都好似已經賣$329. D 書平咗可能是因D 英鎊平咗.
‹ 上一主題|下一主題