用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 耀能用甚麼教育法?
go

[學校] 耀能用甚麼教育法? [複製鏈接]

我見協康會講 TEACCH,但耀能冇講。請問有冇人知道耀能係用乜嘢教育法㗎? 佢網頁講嗰個引導式教育又係咩嚟㗎?

有冇人仔女係番耀能㗎? 你覺得耀能好嗎?
   0    0    0    0

lobb2015 發表於 17-5-4 19:57
我見協康會講 TEACCH,但耀能冇講。請問有冇人知道耀能係用乜嘢教育法㗎? 佢網頁講嗰個引導式教育又係咩嚟 ...

4年前係鴨脷洲校上過,唔記得叫乜位,反正就係照讀普通學校,再上佢嘅班。無講用乜嘢教,反正就係細路有進步,老師專業,有愛心。咁就足夠。

回覆 lobb2015 的帖子

我地都將會上耀能, 唔知好唔好呢?

connie001 發表於 18-2-7 17:00

我地都將會上耀能, 唔知好唔好呢?

建議你打電話去和負責老師談談。他們一般都很樂意和家長傾談的。

因為仲有好多人排緊, 我係第一位, 所以老師要我這兩日覆佢讀唔讀, 唔讀就俾個位下一個。在電話三言兩語好難FEEL到好唔好, 所以想讀過耀能的朋友俾D意見。

connie001 發表於 18-2-7 17:11

因為仲有好多人排緊, 我係第一位, 所以老師要我這兩日覆佢讀唔讀, 唔讀就俾個位下一 ...

唔係喎。我有朋友之前和你同一處境。我朋友問到好多資料,結果做咗決定。

我已經決定會讀,只想知道上午班的老師好不好,因為只聽過有人讚下午班老師好好,但沒有人提及上午班老師。
‹ 上一主題|下一主題